Berit fant mamma

ØRJE (Dagbladet): Marit Ødegaard (76) hadde ingen fiender. I går morges ble den aktive pensjonisten funnet av datteren Berit, brutalt drept i sitt eget hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun var et fantastisk menneske med en utrolig varme og omtanke for andre, sier datteren Berit Ødegaard Fjell.

Marit Ødegaard var en aktiv kvinne. Sammen med mannen bygde hun opp bensinstasjon, dagligvare og vertshus. Klokka ni i går morges ble hun funnet drept i hjemmet sitt, som ligger vegg i vegg med livsprosjektet.

Datteren Berit skulle innom moren før hun gikk på jobb på Hydro Texaco-stasjonen. Der fant hun mamma.

- Jeg kan ikke fatte og begripe hvem som kan gjøre noe slikt. Hun hadde ingen fiender. Hun var et fantastisk menneske med en utrolig varme og omtanke for andre, sier datteren Berit til Dagbladet.

Sammen med resten av familien fulgte hun på nært hold politiets etterforskning på drapsstedet i hele går.

- Jeg vil gjøre alt for å hjelpe til med å oppklare denne forbrytelsen, fortsetter Berit.

Naboen i sjokk

På den andre siden av E18 sto Margit Stensrud og pusset vinduer i går formiddag, da en politimann kom og viste fram skiltet sitt.

Margit trodde først at hun hadde gjort noe galt, men politiet fortalte at det ikke dreide seg om henne. Margit forteller til Dagbladet at hun brukte litt tid på å summe seg, før hun spurte politimannen rett ut:

- Det er vel ikke drap?

- Jo, det er det, svarte politimannen.

- En tanke slo meg, forteller Margit:

- Det kunne jo like gjerne vært meg!

I årevis hadde de to kvinnene kjent hverandre, bodd i hver sin enebolig 20- 30 meter fra hverandre, bare E18 til Sverige skilte eiendommene deres ved riksgrensa, ca. sju kilometer øst for Ørje sentrum.

Arbeidsjern

Etter mannens død leide hun bort bensinstasjonen et par år, men da bestyreren takket for seg, brettet Marit opp skjorteermene og begynte å drive stasjonen på nytt. Alle Dagbladet snakket med i går beskriver 76-åringen som et arbeidsjern.

Butikken var hele livet hennes. Her jobbet hun dag og natt. Lastebilsjåførene kunne ringe på til alle døgnets tider. Marit låste opp pumpene og solgte mat til stor glede for alle dem som har E18 som arbeidsplass.

Tungtransportgutta klarte i går ikke å beskrive den driftige gamle damen. Alle var i sjokk. Motivasjonen til Marit den siste tida har vært at familien skulle overta livsverket 200 meter fra grensa. I går var alle de som jobbet for Marit i sjokk. Ingen kunne fatte at arbeidsgiveren var drept i sitt eget hjem.

SJOKK: Berit Ødegaard Fjell (med ryggen til) blir trøstet av en politikvinne etter at hun fant moren drept.