<strong>SLO UT DELER AV TELENETTET:</strong> «Berit» herjet i Lofoten, og Netcom-kunder langs hele kysten har i helga hatt problemer med telenettet. Foto: Ingun A. Mæhlum
SLO UT DELER AV TELENETTET: «Berit» herjet i Lofoten, og Netcom-kunder langs hele kysten har i helga hatt problemer med telenettet. Foto: Ingun A. Mæhlum Vis mer

«Berit» har slått ut deler av Netcoms telenett

Ekstremværet har tatt knekken på mellom 20 og 30 sendere, fra Sogn og Fjordane til Nordland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da «Berit» var på sitt sinteste, og herjet langs norskekysten fredag kveld, fikk Netcom-kunder langs hele kysten problemer.

- Stormen Berit har herja mobilnettet, som innebærer at spredte sendere er ute, fra kysten av Sogn og Fjordane og nordover, sier kommunikasjonssjef i Netcom, Øyvind Vederhus, til Dagbladet.

En sender her og der er tatt av stormen, men det er fremdeles dekning langs hele kysten, forklarer han.

I tillegg fikk Netcom i dag problemer med 3G-nettet sitt. Det skal nå være reparert, opplyser Vederhus overfor Dagbladet klokka 12.50.

- Det påvirker samtaler eller ringing i deler av Telemark, Østfold, Vestfold og Akershus, men SMS og data fungerer fint, og 2G-nettet er ikke berørt, sa han tidligere i dag.

Når det gjelder problemene langs kysten er det fremdeles usikkert når alt vil være oppe og gå som normalt igjen.

- Det handler om strømbrudd og at trær har falt ned over nettet, noe som betyr at vi må ta opp en og en sender for seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer