«BERIT» HERJET ÅLESUND: Øyvind Mæhle var en av de mange skuelystne som våget seg helt ut på kanten av Hurtigrutekaia i Ålesund natt til lørdag da stormen Berit nådde sin topp. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
«BERIT» HERJET ÅLESUND: Øyvind Mæhle var en av de mange skuelystne som våget seg helt ut på kanten av Hurtigrutekaia i Ålesund natt til lørdag da stormen Berit nådde sin topp. Foto: Fridgeir Walderhaug / DagbladetVis mer

«Berit» herjet kysten i natt

Det er 32 år siden vannet sto like høyt i Bodø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nye vannstandsrekorden etter nattens stormflo er på 410 centimeter over normalvannstand.

Det er 32 år siden sist vannet var i nærheten av like høyt, den forrige rekorden fra 1979 var på 404 centimeter, ifølge Avisa Nordland.

Kaiområde oversvømt Vannet sto helt opp til kaikantene, og nysgjerrige bodøværinger strømmet til å for å få med seg synet. Bodø ble skjermet for store skader i og med at stormen ikke slo til i området i løpet av natten.

På Røst i Lofoten var imidlertid store deler av kaiområde oversvømt, og røstværingene gjorde alt de kunne for å berge eiendeler som kunne forsvinne med sjøvannet, skriver avisen.

Kræsjet julebord i Lofoten Det ble sterk vind og ekstremt stor flo, og mens gruppa Fire Men spilte i puben i Kræmmarvika på Ballstan kom «Berit» inn og fylte puben med vann, skriver Lofotposten.

- Plutselig kom vannet opp gjennom gulvet og hele lokalet gynget. Vi fikk evakuert alle gjestene inn i restauranten. Det var en guffen opplevelse, men heldigvis ble ingen skadd, sier daglig leder Jason Sowerby til avisen.

Flere rorbuer skal ha blitt tatt av den ekstreme storfloa, som var på sitt høyeste like etter midnatt natt til fredag.

(NTB)