SLUTTER I POLITIET:Berit Michelet er Stortingets nye sikkerhetssjef. Foto: Nina Hansen/Dagbladet
SLUTTER I POLITIET:Berit Michelet er Stortingets nye sikkerhetssjef. Foto: Nina Hansen/DagbladetVis mer

Berit Michelet ny sikkerhetssjef på Stortinget

Slutter i politiet i Bærum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berit Michelet slutter i politiet i Bærum for å bli ny sikkerhetssjef på Stortinget.

Michelet har jobbet med forebyggende arbeid rettet mot ungdom med utgangspunkt i ungdomsteamet på Bekkestua i Bærum i åtte år. Hun har jobbet i politiet siden 1989.

- Jeg gleder meg veldig. Dette er noe helt annet enn det jeg har gjort de siste åtte årene, sier Michelet til lokalavisa Budstikka.

- Kløktig dame Hun overtar som sjef for 50 ansatte i Sikkerhetsseksjonen på Stortinget 16. januar etter Gerrit Løberg.

Mens det er politiet som har ansvaret for sikkerheten utenfor Stortinget, får Michelet ansvaret for over 800 personer som har sitt daglige arbeid innenfor Stortingets vegger. Løberg starter samme dag i en ny stilling som spesialrådgiver for sikkerhetsspørsmål for Stortinget. Han sier han gleder seg til å samarbeide med Berit Michelet.

- Hun er en meget dyktig dame som jeg gleder meg til å samarbeide med. Jeg har nå bygd opp og styrt sikkerhetstjenesten i 18 år, og får fra 16. januar anledning til å arbeide med faget. Nå er vi veldig mange i sikkerhetstjenesten, og denne kløktige damen får nå personalansvar og administrativt ansvar for dem, sier Løberg til NTB.

Skal være trygge Berit Michelets nye sjef Terje Olsen sier terroraksjonen 22. juli har ført til økt oppmerksomhet om sikkerhet, og at en av hennes viktigste oppgaver blir å sørge for at alle føler seg trygge.

- Det er klart at det som skjedde 22. juli har gitt oss økt fokus på sikkerhet. Området blir bare bredere og bredere, det gjelder både objektsikkerhet og personsikkerhet. Noe av det viktigste er å få alle som har sitt virke på Stortinget til å føle seg trygge, sier avdelingssjef Terje Olsen ved Drifts- og serviceavdelingen på Stortinget.

(NTB)