ØNSKET IKKE RAGNAR TILBAKE: Berit Thorstensen mellom sine forsvarere Tor Kjærvik og Petter Sørensen.  Foto: Erlend Aas / SCANPIX
ØNSKET IKKE RAGNAR TILBAKE: Berit Thorstensen mellom sine forsvarere Tor Kjærvik og Petter Sørensen. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

- Berit ønsket ikke Ragnar tilbake

Fikk beskjed om å kvitte seg med drapsoffer etter ran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet.no): Drapstiltalte Berit Thorstensen (52) nekter straffskyld for drapene på Jan Petter Aarstad og Ragnar B. Abrahamsen.

I retten denne uka har hun gitt lillebror Knut Arne (33) mye av skylden for de to drapene. Mens han har snakket inn storesøster i saken gjennom forklaringene sine om hva som skjedde på Vollheim gård.

Husker ikke
Problemet er bare at lillebror Thorstensen ikke husker så mye fordi han var ruset. Storesøsteren har av politiet fått rollen som organisator på det som etterhvert ble kalt «dødens gård» i Søndre Land.

Men til nå er det ikke mange bevisene for at hun har organisert to drap og to grove ran. Både lillebroren og ekskjæresten Ronny Kjeldsen (43) har sagt at de er glade i Berit.

Da ekskjæresten forklarte seg i går fortalte han at Berit hadde gitt ham kjærlighet. Den energiske nordlendingen fortalte også at han hadde healet det ene drapsofferet, Jan Petter Aarstad.

I dag er det fjerdemann, Knut Keiko Rønningen Kaasastul (32) som forklarer seg i Gjøvik tingrett.

Skulle kvitte seg med brysom beboer
Han startet med å forklare seg om et grovt ran som skjedde 23. desember 2007. Natt til fredag 28. desember er han og to andre av de tiltalte på et nytt ran. Med i bilen er også drapsofferet Ragnar B. Abrahamsen. Før mennene reiser av gårde til Rena får de en beskjed fra Berit Thorstensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Da vi skulle dra sa Berit at hun ikke ønsket at Ragnar skulle komme tilbake. Hun fortalte om Huset på Torpa.

Dette huset var ubebodd, og beboerne på gården har tidligere snakket om å hente materialer derfra. Kaasastul tror bare det var ham og lillebror Thorstensen som fikk med seg denne beskjeden.

Han mener at slike beskjeder er ganske vanlige i miljøet han vanker i.

- Knut Arne har også sagt at nå skal han bort men jeg brydde meg ikke noe om det. Særlig ikke hvis de hadde kranglet. Det gikk inn det ene øret og ut det andre.

Dommer Helle Rolstad ber ham om å gjenta ordrett det Berit Thorstensen sa før avreise.

- Hun sa at hun ønsket at Ragnar ikke ble med til Rena, og sa til Knut Arne at han visste hvor huset på Torpa var. Det var ordrett det hun sa, forklarte Kaasastul.

Det er satt av seks uker til rettsaken mot de fem tiltalte. Saken går i Gjøvik tingrett, men av praktiske årsaker settes retten i Lillehammer.