Berit Riise kan miste huset tross millionhjelp fra John Arne

Fotballmamma Berit Riise kan miste huset på tvangssalg. Det til tross for millionoverføringer fra sønnen John Arne.

KJEMPER FOR Å BEHOLDE HUSET:  Berit Riises hus i Tønsberg er i Tønsberg tingrett vedtatt tvangssolgt, men en anke venter i Agder lagmannsrett. Berit Riise har fått 15 prosent av inntektene til sønnen John Arne Riise siden 2001, men har likevel slitt voldsomt økonomisk. Foto: Kristian Ridder-Nilsen
KJEMPER FOR Å BEHOLDE HUSET: Berit Riises hus i Tønsberg er i Tønsberg tingrett vedtatt tvangssolgt, men en anke venter i Agder lagmannsrett. Berit Riise har fått 15 prosent av inntektene til sønnen John Arne Riise siden 2001, men har likevel slitt voldsomt økonomisk. Foto: Kristian Ridder-NilsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Siden 2001 har landets mest omtalte fotballmamma hatt en lukrativ avtale som gir henne 15 prosent av John Arne Riises inntekt. På det meste skal hun ha fått overført 120000 kroner pr. måned.

Like lenge har kreditorer hamret på døra for å få gjort opp kvinnens gjeld. Nå er huset i Tønsberg vedtatt solgt på tvangsauksjon. Det er ikke første gang.

En gjennomgang av eiendomsregisteret viser at kreditorer seks ganger siden 2007 har måttet ta pant i boligen for å kunne tvangsinndrive utestående millioner.

Anker vedtak
Mens familien bodde i Ålesund, ble tvangssalg rettslig vedtatt fem ganger. Alle i perioden hvor John Arne spilte i Liverpool og Berit Riise fikk månedlige overføringer fra sønnen. I tillegg ble det tatt pant i eiendommen 14 ganger.

I en rekke saker er det gått flere år før kreditorene har fått oppgjør.

Berit og ektefellens hus i Tønsberg i Tønsberg tingrett vedtatt tvangssolgt. En anke venter i Agder lagmannsrett.

Berit Riise bekrefter overfor Dagbladet at hun har en gjeldssituasjon.

- Til det har jeg ingen kommentar, sier hun.

Reddet av sønnen

Fram til 2006 bodde Berit Riise i Ålesund. Der var historien den samme. Til avisene fortalte hun om å bygge svømmebasseng i hagen. I virkeligheten hamret kreditorene så hardt på døra at John Arne Riise måtte gripe inn.

—Her kommer første ras av utestående fordringer, skriver Berit Riise i en e-post til Einar Baardsen og John Arne Riise i november 2003.

Gjelda ble gjort opp via kreditt og garantier John Arne opprettet. Det skulle ikke bli siste gang.

Bomba

I januar 2004 truer Sparebanken Møre med å ta huset.

BRØT MED MOREN: John Arne Riise brøt med sin mor i 2005. I går vitnet han i den pågående rettssaken mot sin tidligere agent, einar Baardsen. Foto: Erling Hægeland
BRØT MED MOREN: John Arne Riise brøt med sin mor i 2005. I går vitnet han i den pågående rettssaken mot sin tidligere agent, einar Baardsen. Foto: Erling Hægeland Vis mer

- Altfor mange lovnader er gitt uten at vi har fått innbetalinger, skriver banken.

John Arne ryddet opp og huslånet ble flyttet til en ny bank. Her skulle et fast beløp trekkes av banken månedlig fra John Arnes overføring til moren, for å dekke avdragene på huslånet. Ett år seinere varsler banken at de ikke hadde fått pengene.

I den pågående rettssaken mot John Arnes tidligere rådgiver og agent Einar Baardsen er det lagt fram en meget spesiell e-post.
I denne framgår det at Berit Riise kontaktet John Arnes bank og oppga et nytt kontonummer det månedlige beløpet skulle overføres til. Det betød at Berit Riise fikk månedsbeløpet uavkortet. Huslånet ble på nytt misligholdt.

- Jeg kan ikke lenger hjelpe dine foreldre. Føler meg sviktet, skriver Baardsen til John Arne.

Episoden skal ha ført til et midlertidig brudd mellom John Arne og hans mor. I januar 2005 sender Berit Riise advokat på sønnen for å få de faste 15 prosentene hun siden 2001 hadde hatt krav på. Reduserte betalinger ble gjenopptatt.

—Dette er beløp jeg har gitt til min familie. Hvorfor skal jeg ikke det, gi noe tilbake. Det er sak mellom meg og min familie hvor mye jeg ønsker å gi, sa Riise i går da han vitnet mot sin tidligere venn, agent og rådgiver Einar Baardsen.
—Et fyrverkeri

Berit Riises gjeldsmareritt er koblet inn i rettssaken mot Einar Baardsen.

I dag vitner hun mot Einar Baardsen i Stavanger tingrett.

- Det ser jeg veldig fram til, sier Berit Riise til Dagbladet.

Om morens vitnemål sier John Arne følgende til Dagbladet:

- Det blir et fyrverkeri.

Dagbladet.no følger rettssaken fortløpende.