Berlin i jubelrus

Alle tiders fotballfest går av stabelen i Berlin nå. Men den virkelig voldsomme feiringen går av stabelen når VM-heltene kommer hjem på tirsdag.

KURFÜRSTENDAMM i Berlin ble hurtig fylt av tusenvis elleville entusiaster.  Foto:Asbjørn Svarstad
KURFÜRSTENDAMM i Berlin ble hurtig fylt av tusenvis elleville entusiaster. Foto:Asbjørn Svarstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||BERLIN (Dagbladet): Mario Götzes supermål var knapt i buret før de første rakettene lyste opp Berlin. Lettede og superlykkelige tv-tilskuere strømmet umiddelbart ut i gatene for å møtes på Kurfürstendamm med de flere hundre tusen som hadde vært ved Brandenburger Tor og sett VM-kampen på storskjerm.

Etter målet i det 113. minuttet, brølte tilskuerne på den offentlige visningen så høyt at det kunne høres flere kilometer unna.

Politiet ga hurtig opp å kontrollere det vanvittige trafikkbildet som oppsto i minuttene etter kampen, med jublende mennesker som svinger flaggene sine, akkompagnert av en unison tåkelur fra alle byens bilhorn. Sprenglegemer og raketter blir detonert i et slikt tempo at nyttårsaften kan gå og legge seg.  Og ordensmaktens folk nøyer seg med å få manøvrert fram ambulanser til utmattede deltakere — eller like godt delta i den ville dansen.

VILL JUBEL i Berlin i natt.  Foto:Asbjørn Svarstad
VILL JUBEL i Berlin i natt. Foto:Asbjørn Svarstad Vis mer

Under festen på Kurfürstendamm faller totalt fremmede mennesker hverandre om halsen og gratulerer med seieren.

At det kom til å bli folksomt på offentlige visninger i Berlin og andre steder i landet, var klart ettersom arrangørene allerede i går ettermiddag sendte ut melding om at alt var stapp fullt — og oppfordret etternølere til å gå på kneipe eller se oppgjøret på tv hjemme.

De tyske fotballentusiastene hadde på forhånd advart om at en tysk verdensmestertittel ville utløse kraftfulle markeringer. De mest ihuga truer med å holde det i gang til gull-landslaget lander i Berlin på tirsdag og skal hedres og hylles ved Brandenburger Tor.

JUBELSCENENE vil ingen ende ta.
JUBELSCENENE vil ingen ende ta. Vis mer

Om den tyske hovedstaden ikke har opplevd hæla i taket før — så er det virkelig lagt opp til dans den dagen. Det ventes at folk fra fjernt og nær kommer til å strømme til hovedstaden, slik at det bokstavelig talt vil bli snakk om millioner langs gatene hvor fotballheltene — direkte overført på fjernsyn - skal kjøres i åpen bil fra flyplassen.  Angela Merkel kommer med stor sannsynlighet til å delta under takkeseremonien — kanskje sågar med høye utmerkelser til hver av verdensmesterne.

Og etterpå blir det ny fotballfest i Berlin.

TYSKE FLAGG så langt øyet rakk - på Kurfürstendamm i natt.
TYSKE FLAGG så langt øyet rakk - på Kurfürstendamm i natt. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer