Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Berlin-mistenkt filmet ved moské kort tid etter angrepet

PÅ RØMMEN: Tysk politi har ennå ikke lyktes i å pågripe Anis Amri, som er mistenkt for å stå bak terrorangrepet i Berlin. Foto: REUTERS / BKA / Handout via Reuters / NTB scanpix
PÅ RØMMEN: Tysk politi har ennå ikke lyktes i å pågripe Anis Amri, som er mistenkt for å stå bak terrorangrepet i Berlin. Foto: REUTERS / BKA / Handout via Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tunisiske Anis Amri som mistenkes for å ha stått bak angrepet mot et julemarked i Berlin som kostet 12 mennesker livet, besøkte en moské før og etter angrepet, viser overvåkingsopptak.

Ifølge RBB viser videomateriale fra et overvåkningskamera at Amri oppsøkte moskéen kort tid etter angrepet.

Han var da ikledd en tykk vinterjakke og en caps.

Flere beviser

Bevisene mot 24-åringen blir stadig flere, ifølge tysk politi. De fant identitetspapirene til Amri i lastebilen som ble brukt under terroraksjonen som kostet tolv mennesker livet.

Politiet fant også 24-åringens fingeravtrykk inne i bilen, og nå har det kommet fram videomateriale fra overvåkingskameraer som viser at Amri var utenfor en moské i bydelen Moabit timer etter angrepet.

Politiet foretok en razzia mot moskeen torsdag. Den beskrives av den tyske nyhetskanalen RBB som et tilhold for IS-sympatisører.

Det tyske nyhetsbyrået DPA skriver at videoopptak av at lastebilen kjører inn på Breitscheidplatz i stor fart, er publisert av avisen Bild.

Aksjon i Sverige

Tidligere i dag ble det kjent av svensk politi sperret av delar av Stockholm-flyplassen Arlanda, for å undersøke om Amri var ombord på et fly fra Berlin.

Årsaken til dette skal ha vært at en person på flyet lignet på 24-åringen. Gjennomsøkningen ga ingen resultater.

Tysk politi gikk også onsdag til aksjon mot moskéen Amri oppsøkte etter terrorangrepet.

Flere andre politiaksjoner i hovedstaden knyttes også til jakten på den mistenkte gjerningsmannen.

Bønn fra familien

Onsdag gikk også Amris familie ut med en oppfordring til Amri.

- Hvis broren min hører på meg, så vil jeg be ham om å overgi seg. Det ville vært en stor lettelse for familien vår, sa den mistenktes bror, Abdelkader Amri, ifølge BBC.

Familien til Amri tror ikke at slektningen deres har gjennomført angrepet, ifølge broren.

Han fastholder at broren reiste fra Tunisia til Europa av andre grunner enn å begå terror.

- Jeg er sikker på at min bror er uskyldig. Jeg vet hvorfor han reiste hjemmefra, og det var av økonomiske grunner. Han ville jobbe og hjelpe familien sin, sier Abdelkader Amri ifølge BBC.

Amri beskrives av tysk politi som væpnet og farlig.

(Dagbladet/NTB)

JULESTEMNING I BERLIN: Julefeiringen lar seg ikke stoppe av terror, berlinerne strømmet til julemarkedene da de åpnet etter å ha vært stengt etter terroren. Reporter: Ralf Lofstad / Video: Per Ervland Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!