Berlin-mistenkt filmet ved moské kort tid etter angrepet

PÅ RØMMEN: Tysk politi har ennå ikke lyktes i å pågripe Anis Amri, som er mistenkt for å stå bak terrorangrepet i Berlin. Foto: REUTERS / BKA / Handout via Reuters / NTB scanpix
PÅ RØMMEN: Tysk politi har ennå ikke lyktes i å pågripe Anis Amri, som er mistenkt for å stå bak terrorangrepet i Berlin. Foto: REUTERS / BKA / Handout via Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tunisiske Anis Amri som mistenkes for å ha stått bak angrepet mot et julemarked i Berlin som kostet 12 mennesker livet, besøkte en moské før og etter angrepet, viser overvåkingsopptak.

Ifølge RBB viser videomateriale fra et overvåkningskamera at Amri oppsøkte moskéen kort tid etter angrepet.

Han var da ikledd en tykk vinterjakke og en caps.

Flere beviser

Bevisene mot 24-åringen blir stadig flere, ifølge tysk politi. De fant identitetspapirene til Amri i lastebilen som ble brukt under terroraksjonen som kostet tolv mennesker livet.

Politiet fant også 24-åringens fingeravtrykk inne i bilen, og nå har det kommet fram videomateriale fra overvåkingskameraer som viser at Amri var utenfor en moské i bydelen Moabit timer etter angrepet.

Politiet foretok en razzia mot moskeen torsdag. Den beskrives av den tyske nyhetskanalen RBB som et tilhold for IS-sympatisører.

Det tyske nyhetsbyrået DPA skriver at videoopptak av at lastebilen kjører inn på Breitscheidplatz i stor fart, er publisert av avisen Bild.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer