VILL FEST: 220 politifolk fra Berlin ble sendt tidlig hjem fra oppdraget i Hamburg etter å ha holdt en vill fest. Berlin-politiet var i Hamburg for å hjelpe til med forberedelsene til G20-møtet som skal avholdes i byen neste uke. Festen hadde de her, på et avstengt tidligere militærområde hvor politifolkene bodde mens de var i byen. Foto: AFP Photo / DPA / NTB Scanpix
VILL FEST: 220 politifolk fra Berlin ble sendt tidlig hjem fra oppdraget i Hamburg etter å ha holdt en vill fest. Berlin-politiet var i Hamburg for å hjelpe til med forberedelsene til G20-møtet som skal avholdes i byen neste uke. Festen hadde de her, på et avstengt tidligere militærområde hvor politifolkene bodde mens de var i byen. Foto: AFP Photo / DPA / NTB ScanpixVis mer

Berlin-politiet sendt hjem før G20-møtet etter vill festing med stripping, sex og våpen

220 politifolk fra Berlin skulle egentlig beskytte verdens mektigste mennesker under neste ukes G20-møte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Ja, vi festet!»

Slik åpner Berlin-politiet forklaringa de har lagt ut på Facebook om saken som har tatt Tyskland med storm det siste døgnet.

I går kunne nemlig Berlin-avisa B.Z. melde at 220 politifolk fra Berlin ble sendt hjem fra Hamburg mandag denne uka.

Grunnen: Vill festing.

Sex, stripping og bråk

Berlin-politiet skulle i utgangspunktet ha vært i Hamburg fram til neste onsdag. Der skulle politiet fra Tysklands hovedstad hjelpe til med forberedelsene før neste ukes G20-møte.

Dit kommer stats- og regjeringsledere fra verdens 19 mektigste land, samt EU. Å sørge for at stats- og regjeringsledere som Donald Trump, Vladimir Putin, Theresa May og Angela Merkel kommer til å være trygge under møtet, var en av oppgavene til Berlin-politiet.

Den ville festen satte imidlertid en stopper for det prestisjefylte - og viktige - oppdraget.

På det avstengte området utenfor Hamburg sentrum hvor politifolkene bodde, bestemte de seg for å feire bursdagen til to av polititjenestepersonene. Etter hvert utartet festen seg noe voldsomt, ifølge The Guardian.

Minst to politifolk skal ha hatt sex mens resten av festen så på, én politikvinne skal ha strippet mens hun var utstyrt med tjenestevåpenet sitt, og flere politifolk skal ha urinert der det passet dem. I tillegg skal det ha oppstått «bråk».

«Drakk, danset, tisset»

«De drakk, danset, tisset og, ja, pulte tydeligvis også», skriver Berlin-politiet selv om hendelsen på Facebook.

De unnskylder sine politifolks oppførsel med at festingen foregikk på et avsperret område som ikke var tilgjengelig for offentligheten, og med at deres politifolk «bare er mennesker»

Samtidig beklager Berlin-politiet også oppførselen, særlig overfor politikolleger fra delstaten Nordrhein-Westfalen, Tysklands mest folkerike delstat.

Politifolkene derfra bodde nemlig på samme område som Berlin-politiet, men skal ikke ha deltatt på festen som The Guardian skriver at varte til 06.30 om morgenen.

«Partypolizei»

I tyske tabloider har politifolkene nå fått kallenavnet «partypolizei», altså «partypolitiet» på norsk. Tyske B.Z. kaller imidlertid hendelsen «den største politiskandalen» Tyskland har vært vitne til de siste åra.

Men ikke alle er kritiske.

Berlins forening for nattklubber, Club Commission, hyller politiet i en kort uttalelse.

«Knappe ti dager før møtet mellom verdens politiske elite, har politiet fra Berlin oppfylt sin rolle som rollemodeller og organisert en fantastisk fest», heter det i uttalelsen.