- Berlin-restaurant skal servere menneskekjøtt

Medlemmene kan selv donere kroppsdeler til matrettene. Men det hele kan vise seg å være en gigantbløff.

TARTARBALLER OG LÅRSTYKKE: Blant for- og hovedrettene kan spisegjestene boltre seg i en rekke retter hvorav de aller fleste er basert på menneskekjøtt. Tilfanget av tartardonorer er foreløpig ukjent. Faksimile: FLIMÉS HJEMMESIDE
TARTARBALLER OG LÅRSTYKKE: Blant for- og hovedrettene kan spisegjestene boltre seg i en rekke retter hvorav de aller fleste er basert på menneskekjøtt. Tilfanget av tartardonorer er foreløpig ukjent. Faksimile: FLIMÉS HJEMMESIDE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Fra menyen: grillet lårstykke servert med fersken/banan/palmehjerte-chutney; soltørket filet med banan, søtpotet og rotfrukter. Eller hva med friterte tartarballer med sursøt dip?

Fristende nok, kanskje. Men hva hvis vi legger til at flesteparten av rettene vil inneholde menneskekjøtt?

Massiv kampanje Tyskerne kan knapt tro sine egne øyne; de siste dagene er de blitt utsatt for en massiv reklamekampanje for Berlin-restauranten Flimé på TV, nettet og i aviser.

I kampanjen blir de oppfordret til å donere utvalgte kroppsdeler til kjøkkenet.

På restaurantens nettside kan man melde seg som medlem, og etter en medisinsk undersøkelse «står du fritt til å velge hvilken kroppsdel du vil donere». Det søkes for øvrig etter «tolerante kjøkkenassistenter» og «åpensinnede kirurger». Sykehusregninga tar kjøkkensjefen.

«Wari-kjøkken» Flimé kaller konseptet sitt for «wari-kjøkken», etter Amazonas-indianerstammen waricaca', som, før europeernes inntog, hadde som skikk å fortære deler av avdøde personer som sto dem nær, for å minske gapet mellom levende og død.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer