Berlin tar oppgjør med kriminelle storfamilier

Beslaglegger fast eiendom for 100 millioner kroner.

LOVENS LANGE: Politiet i Berlin slo i forrige uke til mot 16 medlemmer av en arabisk storfamilie - og tok fra dem 77 eiendommer som er kjøpt med penger skaffet gjennom kriminalitet. Foto: Asbjørn Svarstad/Dagbladet
LOVENS LANGE: Politiet i Berlin slo i forrige uke til mot 16 medlemmer av en arabisk storfamilie - og tok fra dem 77 eiendommer som er kjøpt med penger skaffet gjennom kriminalitet. Foto: Asbjørn Svarstad/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERLIN (Dagbladet): Fredag for ei uke siden ble et stort antall adresser over hele den tyske hovedstaden stormet av spesialstyrker i samarbeid med statsadvokater og 40 etterforskere fra ulike avdelinger. Og i uka som gikk, kunne stolte etterforskningsledere invitere til pressekonferanse med håndfaste beviser på bordet.

Bakgrunnen for at statsadvokatene nå slår voldsomt på stortromme, er at ni arabiske storfamilier i en årrekke har terrorisert den tyske hovedstaden med grov kriminalitet. Flere inntektsbringende ran og overfall ble utført så dristig at sakene egentlig var nødt til å bli oppklart. Men så snart gjerningsmennene satt bak lås og slå, var alle de stjålne millionene forsvunnet som dugg for sola.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer