Berlin tar oppgjør med kriminelle storfamilier

Beslaglegger fast eiendom for 100 millioner kroner.

LOVENS LANGE: Politiet i Berlin slo i forrige uke til mot 16 medlemmer av en arabisk storfamilie - og tok fra dem 77 eiendommer som er kjøpt med penger skaffet gjennom kriminalitet. Foto: Asbjørn Svarstad/Dagbladet
LOVENS LANGE: Politiet i Berlin slo i forrige uke til mot 16 medlemmer av en arabisk storfamilie - og tok fra dem 77 eiendommer som er kjøpt med penger skaffet gjennom kriminalitet. Foto: Asbjørn Svarstad/Dagbladet Vis mer
Publisert

BERLIN (Dagbladet): Fredag for ei uke siden ble et stort antall adresser over hele den tyske hovedstaden stormet av spesialstyrker i samarbeid med statsadvokater og 40 etterforskere fra ulike avdelinger. Og i uka som gikk, kunne stolte etterforskningsledere invitere til pressekonferanse med håndfaste beviser på bordet.

Bakgrunnen for at statsadvokatene nå slår voldsomt på stortromme, er at ni arabiske storfamilier i en årrekke har terrorisert den tyske hovedstaden med grov kriminalitet. Flere inntektsbringende ran og overfall ble utført så dristig at sakene egentlig var nødt til å bli oppklart. Men så snart gjerningsmennene satt bak lås og slå, var alle de stjålne millionene forsvunnet som dugg for sola.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer