Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Berlusconi (71) nekter å bli gammel

- Dette er en mann som har brukt mye tid på å forbli ung, sier forfatter Simen Ekern.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tidligere statsminister Silvio Berlusconi og hans støttespillere ligger an til å vinne valget til ny nasjonalforsamling i Italia, ifølge flere valgdagsmålinger.

Debattredaktør i Dagbladet og forfatter av boka «Berlusconis Italia», Simen Ekern, tror 71 år gamle Berlusconi har tenkt til å regjerere lenge hvis han vinner valget.

- Dette er en mann som har brukt mer enn gjennomsnittlig tid på å forbli ung. Jeg tror han tenker på seg selv som en mann som har mye tid igjen, sier Ekern til Dagbladet.no.

Berlusconi har blant annet sagt offentlig at legen hans mener han har en kropp som 50 åring.

- Vil bli president

Han tror Berlusconi satser på å bli president etter en stund som statsminister.

- Dette er en posisjon som er knyttet til mye ære og behagelig makt, sier Ekern.

Forfatteren tror misnøye med den kaotiske tiden under statsminister Romano Prodi er mye av grunnen til Berlusconis popularitet. Han mener at spesielt søppelkrisen i Napoli har bidratt til at folk ønsker seg en ny regjering.

MISFORNØYDE VELGERE: Forfatter Simen Ekern tror misnøye med den kaotiske tiden under statsminister Romano Prodi er mye av grunnen til Berlusconis popularitet. Foto: SCANPIX
MISFORNØYDE VELGERE: Forfatter Simen Ekern tror misnøye med den kaotiske tiden under statsminister Romano Prodi er mye av grunnen til Berlusconis popularitet. Foto: SCANPIX Vis mer

- Berlusconi har brukt søppelkrisen skamløs for å flere stemmer. I realiteten må nok høyresiden ta like mye av ansvaret for at ingen har gjort noe med den kritiske situasjonen, sier Ekern.

Knapp ledelse

Målingene tyder imidlertid på at Berlusconis tilhengere har en svært knapp ledelse. I annetkammeret ligger eksstatsministeren an til å få 42 prosent av stemmene, mot 40 prosent til venstresidens kandidat Walter Veltroni, ifølge en valgdagsmåling utført for Sky TV.

- Det er mye som tyder på at Berlusconi kommer til å slite med det samme som Prodi. Med bare en knapp ledelse kan han risikere å ikke få full kontroll med parlamentet, noe som vil gjøre det vanskelig for Berlusconi å få gjennomført sin politikk, sier Ekern.

James Walston, professor i statsvitenskap ved Det amerikanske universitetet i Roma, mener de politiske motstanderne ligger så tett at det er umulig å si hvem som vinner, eller om noen får stort nok flertall til å være sikker på å kunne danne regjering.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media