Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Berlusconi (80) gjør narr av alderen til presidentens kone. Hans egen kjæreste er 31

- En kjekk gutt med en pen mamma.

SKARP TUNGE: Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi er ikke kjent for å legge noe imellom. Her sammen med sin 31 år gamle kjæreste Francesca Pascale. Foto: NTB Scanpix
SKARP TUNGE: Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi er ikke kjent for å legge noe imellom. Her sammen med sin 31 år gamle kjæreste Francesca Pascale. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere italienske statsministeren Silvio Berlusconi (80) er kjent for en rekke ting.

Han satt som statsminister i ni år, og er med det den lengststittende statsministeren i etterkrigstiden.

Han er en av Italias rikeste menn, og skal ifølge Forbes ha en formue på over 60 milliarder norske kroner.

Han eide fotballklubben AC Milan i en årrekke. Han ble dømt for å ha sex med en mindre årig prostituert, men senere frikjent. Han har bedt hjemløse jordskjelvofre bare late som om de er på campingtur, og han har hatt en finger i mye av det som har skjedd i italiensk politikk de siste tre tiårene.

Og sist men ikke minst; uttalelsene hans er ikke bestandig like gjennomtenkte.

«Pen mamma»

Denne ganger er den Frankrikes nyvalgte president og hans 24 år eldre kone som er målet for den skarpe tunga til 80-åringen.

Ifølge den britiske avisa The Telegraph var Berlusconi på et valgmøte i Monza for å støtte ordførerkandidaten til partiet Forza Italia da han benyttet anledningen til å beskrive Macron som «en kjekk gutt med en pen mamma».

Berlusconi skal ikke ha brukt navnet på Macrons kone Brigitte Trogneux, men avisa skriver at det ikke er noen tvil om at det er en sarkastisk bemerkning om hennes alder.

Selv har Berlusconi fast følge med 31 år gamle Francesca Pascale.

Aldersforskjell

Det er ikke bare Berlusconi som har kommet med noen sleivspark i retning den nye presidenten og hans kone den siste tiden. Også satiremagasinet Charlie Hebdo har grepet muligheten.

På den karikerte forsida hviler Emmanuel Macrons hånd på Trogneux høygravide mage. «Han kommer til å utrette mirakler», står det skrevet, som et åpenbart stikk til at Trogneux i en alder av 64 ikke nødvendigvis vil kunne få barn med Macron, som hun giftet seg med for ti år siden.

Trogneux har allerede tre barn fra et tidligere ekteskap.

Paret møttes for første gang da Macron var 15 år gammel. Trogneux var på daværende tidspunkt 39 år og dramalæreren hans. Da Macron var blitt 16 innledet de to et forhold.

Macron og Trogneux holdt kontakten opp gjennom årene, helt til de giftet seg i 2007.

The Independent dro for ei uke siden fram et intervju Macron gjorde med den franske avisa Le Parisien i midten av april, i forbindelse med kritikk paret har møtt.

- Hvis jeg hadde vært 20 år eldre enn kona mi, hadde ingen tenkt at jeg ikke kunne være en intim partner. Det er fordi hun er 20 år eldre enn meg at folk sier at dette forholdet ikke kan være holdbart, at det ikke kan være mulig, sa Macron i intervjuet.