Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Berlusconi angrepet

En italieneren kastet et fotostativ i hodet på statsministreren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Silvio Berlusconi ante fred og ingen fare da han plutselig fikk et fotostativ i hodet under en spasertur i Roma sentrum nyttårsaften. Gjerningsmannen sier han ikke klarte å motstå fristelsen.

Episoden skjedde på Piazza Navona i Roma like etter solnedgang. Plassen var stappfull av mennesker, blant dem en norditaliensk turist som hadde kommet til hovedstaden for å feire nyttår.

- Jeg gjorde det fordi jeg hater ham, forklarte den 28 år gamle mureren til politiet, ifølge det italienske nyhetsbyrået Ansa.

Han hevder han ikke planla angrepet.

- Når jeg så ham hilse på folkemengden, greide jeg ikke å la være, fortsatte mannen, som like etter angrepet ble ført vekk av politiet.

Ifølge en talsmann for Berlusconi er statsministeren svært lei seg etter hendelsen. Talsmannen legger noe av skylden på den sosialistiske opposisjonen som han mener har skapt en hatefull stemning i Italia.

(©NTB)

SKULLE BARE HILSE PÅ:</B> Italias statsminister ville bare slå av en prat med folk på gata i Roma da han ble angrepet av en politisk motstander.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media