Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Berlusconi beklager

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble opp til Tysklands forbundskansler Gerhard Schröder å filleriste Italias statsminister Silvio Berlusconi for hans angrep på en tysk sosialdemokratisk EU-parlamentariker. En hissig Berlusconi laget skandale på andre dag av sitt halvårige EU-presidentskap da han irritert erklærte at EU-parlamentarikeren ville passe utmerket i en rolle som vokter i konsentrasjonsleir i en filmproduksjon han visste om.

I den tyske Forbundsdagen sa kansler Schröder at uttalelsen var «helt uakseptabel». Deretter erklærte han at Italias omstridte og korrupsjonsmistenkte statsminister hadde beklaget sine uttalelser. Skandalen har styrket kritikerne i synet på at Berlusconi er uegnet til å fylle oppgaven som EU-president i det neste halve året. Forbundskansler Schröder sier i stedet at det er i Europas interesse at det italienske presidentskapet blir en suksess. Dit er det fremdeles langt igjen.