Berlusconi ble akutt syk

Falt om på podiet under tale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Italias tidligere statsminister, Silvio Berlusconi (70), segnet om på podiet under en tale til sine meningsfeller i Nord-Italia i dag.

Etter en om lag 40 minutters tordentale mot statsminister Romani Prodis sentrum-venstre-regjering, begynte Berlusconi plutselig å se svak ut. Vakter løp til fra siden for å støtte ham opp da han vaklet og grep etter talerstolen. Han seg sammen i armene deres og måtte bæres ut.

Hans partifelle fra Forza Italia, Marcello Dell ´Utri ba publikum om å forholde seg i ro og vente til Berlusconi kom tilbake til talerstolen, mens Irene Picetti fra samme parti fortalte folkemengen at Berlusconi hadde blitt syk «på grunn av spenningen, på grunn av følelsene» i talen.

Berlusconi ble undersøkt av lege, og det ble konstatert at han hadde fått problemer med heten og opplevd et fall i blodtrykket. Kort tid etter fikk forsamlingen vite at han allerede var på bedringens vei, melder BBC News.

Silvio Berlusconi er Italias rikeste mann, og har vært leder av opposisjonen siden han mistet makten i valget i april.

Han står for tiden tiltalt for svindel og hvitvasking og risikerer 12 års fengsel om han blir dømt. Han har erklært seg ikke skyldig. Rettssaken starter opp igjen i morgen.

FALT OM: To vakter løp til da Silvio Berlusconi plutselig seg sammen under en tale i Italia i dag. Foto: AP/ SCANPIX
FALT OM: To vakter løp til da Silvio Berlusconi plutselig seg sammen under en tale i Italia i dag. Foto: AP/ SCANPIX Vis mer