Berlusconi dømt for ulovlig sponsing

En domstol i Milano har dømt den italienske opposisjonslederen Silvio Berlusconi til to år og fire måneders fengsel for ulovlig partifinansiering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berlusconi, som ikke var til stede da dommen ble kunngjort i dag, var tiltalt for å ha kanalisert 22 milliarder lire, 95 millioner kroner, til tidligere statsminister Bettino Craxi og det nå avdøde sosialistpartiet på begynnelsen av 1990-tallet.

Den nå 61 år gamle milliardæren Berlusconi har alltid bedyret sin uskyld, og har forklart at pengene skulle til en forretningsforbindelse i Tunis, i forbindelse med en avtale om filmrettigheter.

Mediemagnaten Berlusconi var statsminister i sju måneder i 1994, som leder for den høyrepopulistiske Frihetsalliansen.

Dagens dom i Milano var den tredje fellende dommen mot Berlusconi. I forrige uke ble han dømt til nesten tre års fengsel for smøring av likningsfunksjonærer. I desember i fjor ble han dømt til 16 måneders fengsel for regnskapsjuks i forbindelse med oppkjøp av et filmselskap.

Berlusconi slipper å sone før dommene er rettskraftige. For en som har råd til å betale advokater kan det ta mange, mange år, i det tungrodde italienske rettsapparatet.

(NTB-Reuters-DPA)