DØMT: Eks-statsminister Silvio Berlusconi er dømt til ett års fengsel for å ha lekket materiale fra politiovervåking. Foto:
REUTERS / Alessandro Bianchi / NTB scanpix
DØMT: Eks-statsminister Silvio Berlusconi er dømt til ett års fengsel for å ha lekket materiale fra politiovervåking. Foto: REUTERS / Alessandro Bianchi / NTB scanpixVis mer

Berlusconi dømt til fengsel

For å ha lekket materiale fra politiovervåking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi er dømt til ett års fengsel for å ha lekket materiale fra politiovervåking, melder NTB.

Mediemogulen og politikeren offentliggjorde en utskrift av overvåkingen italiensk politi gjorde av en avis han eier, angivelig for å sverte en politisk rival.

I en annen sak ble 76-åringen tidligere torsdag frikjent for skatteunndragelse av landets høyeste ankedomstol. Berlusconi var anklaget for å ha snytt det italienske skattevesenet på 1990-tallet da han kjøpte rettigheter til amerikanske filmer med sitt medieselskap Mediaset.

Berlusconi er også tiltalt for å ha betalt for sex med den mindreårige prostituerte Karima El-Marough, også kjent under pseudonymet «Ruby hjertetyven», mens hun bare var 17 år gammel. Kjennelsen i denne saken er ventet 18. mars.

Aktoratet hevdet i sin prosedyre at det foregikk systematisk prostitusjon på Berlusconis «bunga bunga-fester». De beryktede sammenkomstene var ikke bare elegante middager, men også fester med erotisk dansing og sex med prostituerte som den tidligere statsministerens medarbeidere hadde fått tak i, hevdet aktor Antonio Sangermano i retten i Milano mandag denne uken.

(NTB)