- Berlusconi fikk noen strippere til å kle seg som nonner, andre som Obama

Fortalte vitne i retten i dag.

VITNE: Karima el-Mahroug i følge med italiensk politi på vei ut fra retten. Hun er vitne i saken mot de tre assistentene til Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi. Assistentene er anklaget for å ha rekruttert kvinner til prostitusjon. Foto: Luca Bruno / AP / NTB Scanpix
VITNE: Karima el-Mahroug i følge med italiensk politi på vei ut fra retten. Hun er vitne i saken mot de tre assistentene til Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi. Assistentene er anklaget for å ha rekruttert kvinner til prostitusjon. Foto: Luca Bruno / AP / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den marokkanske kvinnen Karima el-Mahrough fortalte i dag retten i Milano om Silvio Berlusconis ville fester, skriver nyhetsbyrået Associated Press. I sin private bar, utstyrt med strippestang, hyret Berlusconi inn strippere som ble kledd opp som nonner og sykepleiere. Én var kledd ut som president Barack Obama.

Tre av Berlusconis tidligere assistenter, Emilio Fede, Nicole Minetti og Dario Mora er beskylt for å ha rekruttert kvinner til prostitusjon. Dette skal ha foregått på en av Berlusconis mange fester. De nekter for påstandene.

Jentene, som var med på festen, skal ha løftet skjørtet og strippet ned til undertøyet. De ble kledd i kostymer og danset på en sensuell måte. El-Mahroug skal ikke ha sett seksuell kontakt mellom Berlusconi og de andre jentene.

Penger fra Berlusconi. El-Mahroug sier at hun mottok en konvolutt med 22 500 kroner (3000 euro) av Berlusconi. Seinere mottok hun 225 000 kroner (30 000 euro) fra Berlusconi levert av en annen person. Til Berlusconi skal el-Mahroug ha sagt at hun ønsket å bruke pengene til å åpne en skjønnhetssalong. Hun har ingen erfaring med dette fra tidligere, skriver AP.

De høye pengebeløpene til tross, el-Mahroug benekter samleie med Berlusconi.  

Festene Allerede som 17-åring begynte el-Mahroug å delta på Berlusconis fester, og introduserte seg som den 23 år gamle «Ruby». Hun skal også operert under dekke av å være fra Egypt og i slekt med den egyptiske presidenten. Ved flere tilfeller overnattet hun hos Berlusconi, men sier hun sov på et gjesterom alene.

Liknende sak I april møtte Berlusconi i retten tiltalt for å ha kjøpt sex av den samme kvinnen, Karima el-Mahrough, da hun var 17 år gammel. Dette er en separat sak, men da som nå ble rettsaken preget av forklaringene knyttet til Berlusconis fester. Berlusconi har avviste alle anklager, og da han ble spurt ut om nonnekostymene, svarte han: - Vi lekte burleske leker.

FESTLØVE: Påstander om Silvio Berlusconis festvaner kom frem i retten i dag, i forbindelse med saken mot hans tidligere sekretær. Her fra en pressekonferanse i en annen sak i 2003. Foto: Alessandro Bianchi / Reuters / NTB Scanpix
FESTLØVE: Påstander om Silvio Berlusconis festvaner kom frem i retten i dag, i forbindelse med saken mot hans tidligere sekretær. Her fra en pressekonferanse i en annen sak i 2003. Foto: Alessandro Bianchi / Reuters / NTB Scanpix Vis mer