Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Berlusconi «fikk seg en god latter»

Blir kalt «inkompetent og blærete» av amerikanske diplomater, som er bekymret for 74-åringens ville festing.

LER AV DET HELE: Silvio Berlusconi (74) får så hatten passer av det amerikanske diplomatiet i de lekkede dokumentene. Det plager ham tilsynelatende ikke det minste. Foto: Vincento Pinto/AFP/Scanpix
LER AV DET HELE: Silvio Berlusconi (74) får så hatten passer av det amerikanske diplomatiet i de lekkede dokumentene. Det plager ham tilsynelatende ikke det minste. Foto: Vincento Pinto/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Italias statsminister Silvio Berlusconi «fikk seg en god latter» da han hørte de lite flatterende karakteristikkene om ham som florerer i de lekkede amerikanske dokumentene på Wikileaks, skriver Telegraph.co.uk.

- Svak Den skandalebefengte 74-åringen beskrives i diplomatnotatene som en «fysisk og politisk svak» leder, hvis «stadige seine netter og tilbøyelighet til hard festing innebærer at han ikke får nok hvile».

USAs chargé d'affaires i Roma gir statsministeren attesten «inkompetent, blærete og upassende som en effektiv europeisk leder», mens andre er bekymret over det nære båndet til Russlands statsminister Vladimir Putin.

Rapportene om Berlusconis forhold til Putin beskriver sjenerøse gaver, lukrative energikontrakter og en mystisk russisktalende italiensk mellommann.

- Gjort skade Men alt dette skal ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA ha avstedkommet lite annet enn en god latter snarere enn en diplomatisk krise mellom Italia og USA.

Berlusconis politiske motstandere i hjemlandet synes dermot neppe at Wikileaks-avsløringene er mye å le av. De hevder høylytt at de ytterligere vil bringe statsministeren og landet i vanry, og en rekke opposisjonspolitikere i det strengt katolske landet krever allerede hans avgang for «usømmelig» opptreden.

- Avsløringene bekrefter hvor mye skade Berlusconi har gjort på Italias ansikt utad, tordner opposisjonspartiet
Demokratene.

Sex og dop Det er kanskje ingen overdrivelse. De siste månedene har det formelig haglet med skandaler og beretninger om hvordan playboystatsministeren har forsynt seg av unge jenter på fester fulle av dop og sex.

Berlusconi skal ha brukt sitt private jetfly for å frakte inn store mengder marihuana til en fest på landstedet på Sardinia. Den 27-årige luksusprostiuerte Nadia Macri har i politiavhør hevdet at hun mottok 10 000 euro (ca. 80 000 kroner) i en konvolutt for to tilfeller av sex med 74-åringen, på fester der et tjuetall jenter formelig sto i kø for å ha seg med statsministeren i bassenget hans.

Statsministeren har kalt beskyldningene «usømmelige og avskyelige angrep».

Wikileaks' vanlige hjemmeside har trolig vært utsatt for et hackerangrep, men de hittil drøyt 200 lekkede dokumentene er søkbare på sida cablegate.wikileaks.org.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!