Berlusconi «fikk seg en god latter»

Blir kalt «inkompetent og blærete» av amerikanske diplomater, som er bekymret for 74-åringens ville festing.

LER AV DET HELE: Silvio Berlusconi (74) får så hatten passer av det amerikanske diplomatiet i de lekkede dokumentene. Det plager ham tilsynelatende ikke det minste. Foto: Vincento Pinto/AFP/Scanpix
LER AV DET HELE: Silvio Berlusconi (74) får så hatten passer av det amerikanske diplomatiet i de lekkede dokumentene. Det plager ham tilsynelatende ikke det minste. Foto: Vincento Pinto/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Italias statsminister Silvio Berlusconi «fikk seg en god latter» da han hørte de lite flatterende karakteristikkene om ham som florerer i de lekkede amerikanske dokumentene på Wikileaks, skriver Telegraph.co.uk.

- Svak Den skandalebefengte 74-åringen beskrives i diplomatnotatene som en «fysisk og politisk svak» leder, hvis «stadige seine netter og tilbøyelighet til hard festing innebærer at han ikke får nok hvile».

USAs chargé d'affaires i Roma gir statsministeren attesten «inkompetent, blærete og upassende som en effektiv europeisk leder», mens andre er bekymret over det nære båndet til Russlands statsminister Vladimir Putin.

Rapportene om Berlusconis forhold til Putin beskriver sjenerøse gaver, lukrative energikontrakter og en mystisk russisktalende italiensk mellommann.

- Gjort skade Men alt dette skal ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA ha avstedkommet lite annet enn en god latter snarere enn en diplomatisk krise mellom Italia og USA.

Berlusconis politiske motstandere i hjemlandet synes dermot neppe at Wikileaks-avsløringene er mye å le av. De hevder høylytt at de ytterligere vil bringe statsministeren og landet i vanry, og en rekke opposisjonspolitikere i det strengt katolske landet krever allerede hans avgang for «usømmelig» opptreden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer