TVUNGET TIL Å BOMBE: - Jeg var mot tiltaket, men mine hender var bundet av avstemningen i nasjonalforsamlingen. Jeg var og er mot denne intervensjonen, som ingen vet hvordan vil ende, sier Silvio Berlusconi om Libya-aksjonen. Foto: Reuters/Scanpix
TVUNGET TIL Å BOMBE: - Jeg var mot tiltaket, men mine hender var bundet av avstemningen i nasjonalforsamlingen. Jeg var og er mot denne intervensjonen, som ingen vet hvordan vil ende, sier Silvio Berlusconi om Libya-aksjonen. Foto: Reuters/ScanpixVis mer

Berlusconi følte seg tvunget til å bombe Libya

Var egentlig mot NATOs militæroperasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg var mot tiltaket, men mine hender var bundet av avstemningen i nasjonalforsamlingen. Jeg var og er mot denne intervensjonen, som ingen vet hvordan vil ende, sier Berlusconi.

Da vestlige land under et møte i Paris den 19. mars vedtok å gå til angrep på Libya, valgte Tysklands statsminister Angela Merkel å holde sitt land utenfor. Nå sier Berlusconi at han egentlig hadde samme standpunkt som henne.

Berlusconi forteller videre at han nylig spurte militæroperasjonens pådrivere, det vil si Frankrikes president Nicolas Sarkozy og Storbritannias statsminister David Cameron, om hvordan de mente det hele vil ende.

- Svaret var at krigen vil ta slutt når befolkningen i Tripoli gjør opprør mot det nåværende regimet, sier han.

Italia deltar i dag i militæroperasjonen mot Libya, blant annet ved å stille flybaser til rådighet for NATO.

(NTB)