Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Berlusconi for retten

Tiltalt for bedrageri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Italias tidligere statsminister, Silvio Berlusconi, må møte i retten tiltalt for bedrageri. Det har en italiensk dommer bestemt, ifølge BBC.

Tiltalen har forbindelse med hans families medieselskap Mediaset. Berlusconi nekter for å ha gjort noe ulovlig. Rettssaken mot han starter i november.

Sammen med 14 medtiltalte må han møte i retten i Milan. De tiltalte er anklaget for å være involvert i å bruke selskaper til å kjøpe amerikanske tv- og kinorettigheter, og selge rettighetene for høyere priser for å unngå å betale skatt.

Berlusconi har måttet stå for retten i Italia minst seks ganger tidligere i forbindelse med korrupsjonstiltaler. Tre ganger har han blitt funnet skyldig, men dommene har enten blitt kansellert etter anke, eller saken ble henlagt fordi den var foreldet.

Berlusconi var statsminister i Italia i fem år, inntil han gikk av etter å ha tapt valget mot Romani Prodi i april i år.

MÅ MØTE I RETTEN: Italias tidligere statsminister, Silvio Berlusconi. Foto: AP/Scanpix
MÅ MØTE I RETTEN: Italias tidligere statsminister, Silvio Berlusconi. Foto: AP/Scanpix Vis mer