Berlusconi forteller om «burleske leker»

Måtte forklare seg i retten om flere titalls kvinner som skal ha fått betalt for sex.

I RETTEN Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi, måtte forklare seg i retten om festene hvor kvinner skal ha blitt betalt for sex. Selv er han er tiltalt for å ha kjøpt sex av den prostituerte Karima el-Mahroug da hun kun var 17 år gammel. Foto PHILIPPE LAURENSON / REUTERS / NTB SCANPIX
I RETTEN Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi, måtte forklare seg i retten om festene hvor kvinner skal ha blitt betalt for sex. Selv er han er tiltalt for å ha kjøpt sex av den prostituerte Karima el-Mahroug da hun kun var 17 år gammel. Foto PHILIPPE LAURENSON / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unge kvinner i nonnedrakt som deltok på Silvio Berlusconis fester, var bare med på en «burlesk lek», sier Italias tidligere statsminister.

Berlusconi forklarte seg fredag for første gang i retten om festene hvor flere titalls kvinner skal ha blitt betalt for sex. Selv er Berlusconi tiltalt for å ha kjøpt sex av den prostituerte Karima el-Mahroug da hun kun var 17 år gammel.

Han anklages også for maktmisbruk da han angivelig fikk politiet til å løslate Mahroug, populært kalt «Ruby hjerteknuseren», da hun ble pågrepet for tyveri.

- I mitt hus var det bare elegante middager, og etter middagen gikk vi noen ganger i teateret, sa den 75 år gamle politikeren og mediemogulen til reportere under en pause i rettssaken.

Tidligere denne uka fortalte modellen Imane Fadil om kvinner i nonnekostymer som strippet for den tidligere statsministeren. Kvinner på festen fikk penger for å ha sex med Berlusconi, ifølge Fadil.

Berlusconi har avvist alle anklager, og da han ble spurt ut om nonnekostymene, svarte han: - Vi lekte burleske leker.

Berlusconi måtte også forsvare seg mot beskyldninger om at han har forsøkt å betale tre kvinnelige vitner i saken for å holde munn. Ifølge avisa Corriere della Sera skal Berlusconi ha betalt i alt 950 000 kroner til de tre kvinnene.

- Jeg betaler for disse kvinnene fordi livene deres er blitt ødelagt av denne rettssaken, sa Berlusconi i retten.

(NTB)