Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Berlusconi gir grønt lys for regjering mellom Ligaen og Femstjerners­bevegelsen

Sier han ikke vil stå i veien.

GIR TILLATELSE: Silvio Berlusconi. Foto: Rosaria De Marco / Rex / Shutterstock / NTB Scanpix
GIR TILLATELSE: Silvio Berlusconi. Foto: Rosaria De Marco / Rex / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi sier han ikke vil stå i veien for et regjeringssamarbeid mellom Ligaen og Femstjernersbevegelsen (M5S).

Ligaen og M5S har til sammen nok plasser i nasjonalforsamlingen til å kunne danne en flertallsregjering.

Berlusconis utspill onsdag kveld kan bety at den politiske krisen er over, og at Italia likevel får en regjering på plass etter valget i mars uten at det må holdes nyvalg.

- Hvis en annen politisk kraft fra sentrum-høyre-koalisjonen ønsker å ta ansvar for en regjering med Femstjernersbevegelsen, så noterer vi det med respekt, sier Berlusconi.

- Det er helt klart ikke opp til oss å legge ned veto eller stille betingelser, men i denne saken vil vi med sikkerhet ikke gi et tillitsvotum, sier han videre.

Ligaen og M5S trenger ikke stemmene fra Berlusconis parti Forza Italia for å danne regjering, men Ligaen har ønsket forsikringer fra Berlusconi om at han ikke er imot en slik plan.

Ligaen og Berlusconis parti Forza Italia er med i den samme høyrealliansen, men greide ikke å få stort nok flertall til å danne regjering under valget for to måneder siden.

Populistiske M5S ble Italias største parti, men det trenger støtte fra høyrealliansen og har nektet å sitte i samme regjering som Forza Italia.

Beskjeden fra Berlusconi kommer to dager etter at Italias president ba partiene støtte en midlertidig «nøytral» regjering, som skulle legge til rette for nyvalg neste år.

Både Ligaen og M5S motsatte seg dette. De har i stedet bedt om nyvalg i juli hvis ikke en levedyktig regjering kommer på plass.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media