Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Berlusconi hadde forbindelse til mafiaen

Skandalestatsministeren i trøbbel. Igjen.

MAFIA? Ifølge rettsdokumenter fra en ankedomstol på Sicilia har Silvio Berlusconi hatt forbindelser til mafiaen via vennen og samarbeidspartneren Marcello Dell''Utri. Foto: AFP/SCANPIX
MAFIA? Ifølge rettsdokumenter fra en ankedomstol på Sicilia har Silvio Berlusconi hatt forbindelser til mafiaen via vennen og samarbeidspartneren Marcello Dell''Utri. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den italienske senatoren Marcello Dell'Utri er dømt til sju års fengsel for sin kontakt med mafiaen. I rettsdokumentene slås det fast at Dell''Utri fungerte som et bindeledd mellom mafiaen og nåværende statsminister Silvio Berlusconi.

Marcello Dell'Utri skal ha hatt forbindelser med det sicilianske forbrytersyndikatet Cosa nostra gjennom flere tiår fram til midten av 1990-tallet. I denne perioden jobbet han for Berlusconi, som ble statsminister første gang i 1994.

En ankedomstol i Palermo opprettholdt fredag dommen mot Dell''Utri, mens straffen ble redusert fra ni til sju års fengsel. Ifølge rettsdokumentene fungerte han som et bindeledd mellom Berlusconi og Cosa Nostra-sjefen Stefano Bontate.

En italiensk regjeringstalsmann som befinner seg på NATO-toppmøtet i Lisboa, ønsker ikke å kommenter saken. Tidligere har både Dell''Utri og Berlusconi nektet for å ha kontakter i mafiaen.

Begge de to politikerne tilører i dag partiet Frihetsfolket (PDL). På 1990-tallet grunnla de partiet Forza Italia, og før dette var Dell''Utri styreformann i Berlusconis reklameselskap Publitalia.

En talsmann for PDL, Daniele Capezzone, legger vekt på at ankedomstolen ikke har funnet tegn til at det er inngått politiske avtaler med mafiaen. Domstolen har også avvist påstander om at sentrum-høyresiden i italiensk politikk skal ha vært innblandet i forbryterbandenes massakrer.
(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!