Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Berlusconi haler innpå

Den antatte valgvinneren Prodi utsatte pressekonferanse etter ny måling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter at 15 prosent av stemmene er opptalt ligger Romano Prodis venstre-sentrum koalisjon 158 seter i senatet, mot 151 til partiene som støtter Berlusconi.

Ganske knapt med andre ord, når 85 prosent av stemmen ikke er talt opp. Stemmene til 2,7 millioner italienske velgere i utlandet heller er ikke med i mandatberegningene. Det er første gang denne gruppen har stemmerett, og de skal velge seks seter i Senatet.

Forskjellig aldersgrense

I senatet er det 25 års aldersgrense for stemmerett. I det såkalte deputertkammeret er stemmealderen på 18 år. Siden ungdommen i Italia heller mot høyresiden tjener Prodi på den høye stemmerettsalderen i senatet. En regjering bør ha flertall både i senatet og det lavere kammeret (Les mer om den italienske valgordningen hos NRK).

Utsatte pressekonferanse

Den antatte valgvinneren Romano Prodi utsatte en pressekonferanse etter at prognosen ble offentliggjort. Tidligere valgdagsmålinger har gitt langt større flertall for Prodi,

Senator Paolo Guzzanti fra Berlusconis parti Forza Italia sa tidligere i dag at han trodde valget var tapt. Han tror allikevel ikke at en Prodi-seier vil bli langvarig. Den forrige regjeringen til Prodi greide ikke å holde seg samlet mer enn litt over halvannet år. Denne gangen skal han prøve å holde ni partier samlet.

- Hvis disse tallene holder seg så vil ikke regjeringen bli i stand til å styre, sier Guzzanti.

VALGTHRILLER: Berlusconi har fortsatt ikke uttalt seg om prognosene for resultatet av dagens valg. Foto: SCANPIX
VALGTHRILLER: Berlusconi har fortsatt ikke uttalt seg om prognosene for resultatet av dagens valg. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling