LOVER REFORMER: Italias statsminister Silvio Berlusconi. Foto: Yves Herman / AP / Scanpix
LOVER REFORMER: Italias statsminister Silvio Berlusconi. Foto: Yves Herman / AP / ScanpixVis mer

Berlusconi lover reformer

Italias statsminister Silvio Berlusconi, som nærmest kom tomhendt til G20-møtet i Cannes, lover reformer for å bedre budsjettbalansen i løpet av november.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andre europeiske ledere har gjentatte ganger bedt Berlusconi om å få orden på de italienske statsfinansene så raskt som mulig.

Om ikke noe gjøres, kan Italia på sikt få problemer med å betjene sin enorme statsgjeld. Og hvis gjelden misligholdes, kan konsekvensene bli katastrofale, både i eurosonen og resten av verdensøkonomien.

Men tross det store alvoret som preger situasjonen, har det italienske reformarbeidet så langt gått svært langsomt. På G20-møtet i Cannes skal Berlusconi ha lovet at en rekke planlagte reformer vil bli iverksatt innen utgangen av november.

Først skal tiltakene behandles av nasjonalforsamlingen neste uke. Om nødvendig skal Berlusconi være villig til å stille kabinettsspørsmål for å få banket vedtakene gjennom.

Inntil nylig var det håp om at reformene ville bli innført før G20-møtet åpnet. Men den muligheten forsvant da statsministeren møtte motstand under et krisemøte i regjeringen onsdag kveld.

(NTB)