Berlusconi med ultra-ministrer

Silvio Berlusconi har dannet Italias 59. regjering etter krigen med ikke mindre enn 25 statsråder, med en fordums nyfascist som visestatsminister og en fremmedhater på en nøkkeltaburett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Visestatsminister blir lederen for Nasjonalalliansen, Gianfranco Fini, og lederen forseparatistene i Lega Nord, Umberto Bossi, får ansvar for institusjonelle reformer og regionalt sjølstyre.

Forbausende, forvirrende, narraktig, til å bli målløs av, lød de første kommentarene fra opposisjonen i alliansen Oliventreet.

I dag skal statsrådene avlegge eden hos president Carlo Azeglio Ciampi i Quirinale-palasset, og deretter vil Berlusconi trolig samle dem til det første regjeringsmøtet. Først i neste uke kan Deputertkammeret og Senatet holde avstemning om tillit til regjeringen, men Berlusconi skal delta som statsminister under toppmøtet i NATO i Brussel 13. og toppmøte i EU i Göteborg 15. og 16. juni. Begge steder får han nok en del spørsmål å svare på.

Ultraministrer

Visestatsminister Fini har modernisert det nyfascistiske partiet Italias sosiale bevegelse (MSI), tilholdsstedet for Mussolinis etterfølgere, skiftet navn til Nasjonalalliansen og fått med seg videre grupper på ytre høyre. Han har kledd om de gamle svartskjortene i dress og drakter. Romersk hilsen var ennå en del av kulturen i partiet da Fini allierte seg med Berlusconi ved valget i 1994. Men det er ennå den gamle garden fra før hamskiftet som styrer Nasjonalalliansen, og alle de fire andre statsrådene fra partiet kommer fra denne fløyen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer