Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Berlusconi møtte i retten for første gang på åtte år

Ville bevise at han er uskyldig.

MØTTE I RETTEN: Italias statsminister Silvio Berlusconi vinker til folket og presset idet han forlater rettslokalene i Milano mandag 28 mars. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo
MØTTE I RETTEN: Italias statsminister Silvio Berlusconi vinker til folket og presset idet han forlater rettslokalene i Milano mandag 28 mars. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag møtte Italias statsminister Silvio Berlusconi til en lukket høring i retten i Milano. Til tross for at han har vært tiltalt i en rekke rettsaker, har ikke Berlusconi møtt i retten på åtte år, sist gang i 2003.

Det var den omtalte Mediaset-saken som startet i Milano i dag. Berlusconi er anklaget for bedrageri og underslag ved kjøp av TV-rettigheter, og rettsmøtet i dag skulle avgjøre om han skal stilles for retten. Selv skal den italienske statsministeren ha kalt det hele latterlig og benekter skyld.

Utenfor rettslokalene, som var godt bevoktet av politi, hadde både tilhengere og motstandere av den omstridte statsministeren møtt opp med bannere og ropte til Berlusconi da han kom ut fra høringen. «Stopp immunitet» og «gå til retten» stod det på noen av motstandernes bannere.

Mistet immunitet Som statsminister har Berlusconi hatt juridisk immunitet, og har tidligere brukt dette for p slippe å møte i retten. Han har aldri blitt dømt for noen av ulovlighetene han har blitt tiltalt for.

Loven om juridisk immunitet ble imidlertid opphevet tidligere i år, og derfor vil en rekke saker mot ham bli gjenopptatt, blant annet korrupsjons- og svindelsaker og en rettssak hvor han er anklaget for å ha hatt sex med en mindreårig prostituert. Skulle han bli dømt for å ha hatt sex med en mindreårig prostituert kan han få opptil 15 års fengsel.

PROTESTERTE IMOT: Både tilhengere og motstandere av Berlusconi møtte opp utenfor rettslokalet, da Sivlio Berlusconi møtte i retten for første gang på åtte år. På bannerne står det "Stopp immunitet" og "gå til retten". Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo
PROTESTERTE IMOT: Både tilhengere og motstandere av Berlusconi møtte opp utenfor rettslokalet, da Sivlio Berlusconi møtte i retten for første gang på åtte år. På bannerne står det "Stopp immunitet" og "gå til retten". Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo Vis mer

Berlusconi er nå pålagt å møte i retten med mindre han har gyldig fraværsgrunn, og forrige brukte han situasjonen i Libya som unnskyldning for å slippe å møte i en annen korrupsjonssak.

- Alt gikk bra Etter en og en halv time i retten kom Berlusconi ut igjen og uttalte at «alt gikk bra», skriver BBC News. Stasministeren, som er tiltalt i hele fire rettssaker, skal ha sagt at han nå vil delta på så mange høringer som mulig for å bevise sin uskyld. Sønnen hans og en rekke andre er også anklaget for korrupsjon sammen med ham.

- Ingen av påstandene aktoratet i Milano har bygget saken sin på er sanne, sa Berlusconi til Canale 5, skriver BBC News.

- Vil styrte min regjering Dagens høring dreide seg om tekniske forhold, og Berlusconi kom ikke med noen kommentarer under høringen. Han uttalte imidlertid til sine tilhengere at han vil møte til neste høring 4. april da han forlot rettslokalene.

I forkant av dagens høring, brukte 74-åringen et intervju med tvkanalen Channel 5, som er en del av hans mediaimperium, til å understreke at rekken av saker mot ham er en forsøk fra venstresiden på å undergrave hans lederskap, skriver The Financial Times.

- Kommunismen i Italia har aldri overgitt seg eller endret seg, sa han og understreket at «kommunistiske dommere» er ute etter å styrte regjeringen hans.

BERLUSCONI-FANS: Også tilhengere av Silvio Berlusconi hadde møtt opp utenfor retten i dag. Selv skal statsministeren ha kalt anklagene for latterlige og grunnløse. Foto: AP Photo/Antonio Calanni
BERLUSCONI-FANS: Også tilhengere av Silvio Berlusconi hadde møtt opp utenfor retten i dag. Selv skal statsministeren ha kalt anklagene for latterlige og grunnløse. Foto: AP Photo/Antonio Calanni Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media