Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Berlusconi ofrer Buttiglione

Den omstridte Rocco Buttiglione sier at han trekker seg som Italias kandidat til den nye EU-kommisjonen, melder nyhetsbyrået Reuters.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er klar til å tre til side for å bane vei for Barrosos kommisjon, som jeg ønsker skal få suksess. Europa trenger en sterk kommisjon, sa Buttiglione lørdag.

Kunngjøringen kom ikke som noen stor overraskelse etter at Italias statsminister Silvio Berlusconi sent i går kveld antydet at han kunne komme til å erstatte Buttiglione som Italias representant i den nye EU-kommisjonen.

Buttiglione var årsaken til at den nye kommisjonspresidenten José Manuel Barroso ba Europaparlamentet om å utsette sin avstemning om den nye kommisjonen tidligere denne uken.

Forsamlingen ville trolig vendt tommelen ned for kommisjonen, ikke minst på grunn av den foreslåtte justiskommissæren Buttigliones omstridte uttalelser om at homofili er synd og at kvinners plass er i hjemmet.

Så sent som onsdag holdt italienske myndigheter fast på at Buttiglione skulle være landets kandidat til EU-kommisjonen. (®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media