Berlusconi refses for politistripping

Politiets fagforening vil ikke at Berlusconis strippere skal bære politiuniform.

LIKER DET HETT: Det blåser, som vanlig, heftig rundt Silvio Berlusconi. Han granskes i disse dager for å ha kjøpt sex av mindreårige prostituerte. I kjølvannet følger mange pikante detaljer, blant annet om statsministerens stripper-preferanser. Foto: AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
LIKER DET HETT: Det blåser, som vanlig, heftig rundt Silvio Berlusconi. Han granskes i disse dager for å ha kjøpt sex av mindreårige prostituerte. I kjølvannet følger mange pikante detaljer, blant annet om statsministerens stripper-preferanser. Foto: AFP PHOTO / ANDREAS SOLAROVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I rekken av pikante beskyldninger mot Italias statsminister Silvio Berlusconi (74), kommer det nå skyts fra uventet hold.

Politiets fagforening reagerer på hva slags klær statsministerens strippere har hatt på seg, før de tar dem av.

Ifølge etterforskningsdokumenter som er levert til parlamentet, skal Berlusconi ha benyttet seg av kvinnelige strippere i sitt eget hjem, som har kledd av seg politiuniformer, skriver Guardian.

- Dette er alvorlig. Det underminerer profesjonaliteten til Italias politikvinner, sa generalsekretær i politiforeningen, Georgio Innocenzi.

- Hele politistyrken vil være ukomfortable med å ikle seg en uniform som er latterliggjort i offentligheten.

Mindreårige prostituerte Detaljene om Berlusconis private forbruk av strippere kommer som del av en omfattende etterforskning. Politiet etterforsker nå påstander om at statsministeren har betalt for sex med en mindreårig prostituert.

Påtalemyndigheten mener at Berlusconi blant annet skal ha gitt flere unge kvinner tilgang til leiligheter som betaling for sex.

I et dokument som ble lagt ut på nettsiden til nasjonalforsamlingen mandag, navngis åtte kvinner hvis leiligheter har blitt gjennomsøkt av politiet.

Alle skal ha fått leiligheter i et fasjonabelt område i Milano, som Berlusconi selv bygget opp under et oppsving i boligmarkedet på 70-tallet.

«Bunga bunga» I sentrum for skandalen står 17 år gamle Karima El Mahroug, en nattklubbdanserinne bedre kjent under navnet «Ruby».

«Ruby» har fortalt om de rene sexorgier i en luksusvilla Berlusconi eier i nærheten av Milano, men sier hun ikke selv lå med ham.

I STORMENS SENTRUM: Nattklubbdanserinnen Karima El Mahroug fra Marokko skal ha forklart i detalj om sexorgier i regi av Silvio Berlusconi. Statsministeren etterforskes for å ha kjøpt sex av El Mahroug da hun var 17 år. Foto: REUTERS/Stringer/Files
I STORMENS SENTRUM: Nattklubbdanserinnen Karima El Mahroug fra Marokko skal ha forklart i detalj om sexorgier i regi av Silvio Berlusconi. Statsministeren etterforskes for å ha kjøpt sex av El Mahroug da hun var 17 år. Foto: REUTERS/Stringer/Files Vis mer

Hun beskrev de ville festene med uttrykket «bunga bunga», som øyeblikkelig gikk inn i alle italienske tabloidjournalisters ordforråd.

Disse festene skal ha funnet sted mens Ruby var 17 år gammel. Hun var dermed over den seksuelle lavalderen, som i Italia er på 14, men italiensk lov setter forbud mot kjøp av seksuelle tjenester fra kvinner under 18 års alder.

Forhørsdommere som har gransket saken, hevder også at Berlusconi presset politifolk til å løslate Ruby da hun ble arrestert.

Statsministeren innrømmer å ha ringt politiet, men sier han bare var ute etter å hjelpe en person som hadde fått problemer.

- Bedre enn å være homo I kjent stil, fleiper Berlusconi bort beskyldningene mot ham.

- Som alltid jobber jeg ufortrødent, og hvis jeg av og til kikker på en vakker pike, er det i alle fall bedre å like vakre piker enn å være homofil, sa Berlusconi i forrige uke, ifølge Guardian.

Den siste utviklingen i saken kommer på et kinkig tidspunkt for den nå 74 år gamle italienske regjeringssjefen. Han har ikke lenger noe sikkert flertall i nasjonalforsamlingen og overlevde med nød og neppe en mistillitsvotering i desember.

- REKRUTTERTE PROSTITUERTE: Nicole Minetti, Berlusconis tidligere tannlege, er under etterforskning for å ha rekruttert et betydelig antall unge kvinner som skal ha prostituert seg med Silvio Berlusconi, ifølge saksdokumentene.  Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo
- REKRUTTERTE PROSTITUERTE: Nicole Minetti, Berlusconis tidligere tannlege, er under etterforskning for å ha rekruttert et betydelig antall unge kvinner som skal ha prostituert seg med Silvio Berlusconi, ifølge saksdokumentene. Foto: REUTERS/Alessandro Garofalo Vis mer