Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Valget i Italia:

Berlusconi skulle avgi sin stemme. Ble avbrutt av toppløs aktivist

- Berlusconi, du har gått ut på dato.

- GÅTT UT PÅ DATO: Italias tidliere statsminister Silvio Berlusconi ble møtt av en toppløs demonstrant da han i dag skulle stemme. I etterkant påsto Berlusconi at han «ikke så noen ting». Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Italias tidligere statsminister, Silvio Berlusconi (81), i dag skulle avgi sin stemme i det italienske valget i Milano, hoppet en aktivist fra den feministiske protestgruppa Femen opp på bordet foran ham og dro av seg klærne.

På overkroppen hadde kvinnen skrevet «Berlusconi, du har gått ut på dato», ifølge nyhetsbyrået AP.

BLE AVBRUTT: Den 81 år gamle tidligere statsministeren ble geleidet ut av sikkerhetsvakter etter å ha blitt avbrutt av aktivisten. Foto: Miguel Medina / AFP/ Scanpix
BLE AVBRUTT: Den 81 år gamle tidligere statsministeren ble geleidet ut av sikkerhetsvakter etter å ha blitt avbrutt av aktivisten. Foto: Miguel Medina / AFP/ Scanpix Vis mer

Hendelsen, som førte til fullstendig kaos i stemmelokalet, ble fanget på bilder av fotografer.

Berlusconi ble deretter ført ut av lokalet av vakter, mens den toppløse aktivisten ropte etter ham.

Andre gang

Ifølge AP er dette andre gangen medlemmer av Femen har avbrutt den tidligere statsministerens stemmeavgivning.

Forrige gang var i 2013, ifølge byrået.

Ved 14-tida i dag rapporterte myndighetene at 19,3 prosent av de stemmeberettigede har avgitt sin stemme i det italienske valget, skriver NTB.

Valgkamp

Også tidligere statsminister Matteo Renzi har avgitt sin stemme, og det meldes om lange køer utenfor valglokalene både i Milano og Italias hovedstad Roma.

Dette skyldes trolig en blanding av at det i år er innført et valgsystem som er ukjent for italienske velgere, og at italienerne har engasjert seg i det som betegnes som et av Italias mest uforutsigbare valg på mange år.

Hvordan man skal håndtere strømmen av migranter som tar den farefulle ferden over Middelhavet fra Libya, har vært et sentralt spørsmål i valgkampen.

Berlusconi og hans sterkt innvandringskritiske parti Forza Italia har i valgkampen lovet å utvise over 600 000 papirløse innvandrere.​

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!