Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Berlusconi tiltalt for underslag

I retten i Milano i dag.

I RETTEN I DAG: Italias statsminister møtte i retten i dag, tiltalt for underslag. Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
I RETTEN I DAG: Italias statsminister møtte i retten i dag, tiltalt for underslag. Foto: SCANPIX/ AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den italienske statsministeren er anklaget for underslag i forbindelse med avtaler som gjaldt hans medievirksomhet. Han har i et tidligere rettsmøte kalt anklagene «latterlige».

Påtalemyndigheten anklager Berlusconi og flere medarbeidere i selskapet Mediaset for underslag og skattesvik i forbindelse med at datterselskapet Mediatrade skaffet seg filmrettigheter.

Blant de andre anklagede er også Berlusconis sønn Piersilvio, som er nestsjef i Mediaset. Også han benekter å ha gjort noe ulovlig.

Rettssaken og to andre saker mot Berlusconi som gjelder hans forretningsvirksomhet, ble tatt opp igjen etter at Italias grunnlovsdomstol delvis opphevet en grunnlovsendring som fritok statsministeren fra å møte i retten på grunn av hans forpliktelser som regjeringssjef.

Grunnlovsdomstolen fastslo at denne vurderingen måtte tas av dommerne, ikke hos statsministerens forsvarsadvokater.
(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media