Berlusconi topper al-Qaidas dødsliste

En militant islamistisk gruppe med antatte bånd til al-Qaida har satt Italias statsminister Silvio Berlusconi øverst på sin dødsliste, og truer med å angripe mål over hele Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi skal ryste Europas byer og kommer til å starte med deg, Berlusconi. Vi skal sørge for at dette blir blodig, helt til du vender tilbake til den rette vei, heter det i en kunngjøring fra Abu Hafs al-Masri-brigadene.

- Både du og dine allierte kan bare vente, Berlusconi, heter det videre i kunngjøringen som ble lagt ut på en velkjent islamistisk internettside.

Siste i rekken

Også tidligere i måneden truet Abu Hafs al-Masri-brigadene med å angripe mål i Italia, dersom ikke landet kvitter seg med statsminister Berlusconi.

- Dette er den siste advarselen til det italienske folk. Enten så kvitter dere dere med den udugelige Berlusconi, eller så vil vi i sannhet brenne Italia, het det den gang.

En annen islamistisk gruppe truet også med aksjoner i Italia, dersom ikke landet trekker sine styrker ut av Irak.

- Hør, italienske folk. Lederne deres har deltatt i krigen mot Irak og sendt soldater og våpen til landet vårt. Vi advarer dere for siste gang og ber dere om å trekke dere ut av Irak, het det i en kunngjøring fra Khalid Ibn al-Walid-brigaden 17. juli.

- Skaff likposer

- Hvis myndighetene deres ikke adlyder, blir svaret en rekke bilbomber. Vi anbefaler dere å gå til anskaffelse av likposer og kister til å legge de døde i, het det videre i uttalelsen fra gruppen som i likhet med Abu Hafs al-Masri-brigadene antas å ha bånd til Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk.

Abu Hafs al-Masri-brigadene har tidligere tatt på seg skylde for flere terroraksjoner i Europa, blant dem togbombene som kostet over 200 mennesker livet i Madrid i mars.

Brigadene er oppkalt etter Osama bin Ladens tidligere nære medarbeider Abu Hafs, som skal ha blitt drept i et amerikansk rakettangrep sør for Kabul i Afghanistan i november 2001.

Ifølge vestlig etterretning skal Abu Hafs ha stått i kontakt med flere av kaprerne bak terrorangrepet mot USA 11. september 2001, og ha tilbrakt mye tid i Kenya og Tanzania før terrorbombene mot USAs ambassader i disse landene i 1998.

Ingen tvil

Blant dem som har mottatt kunngjøringen fra Abu Hafs al-Masri-brigadene er London-avisen Al-Quds al-Arabi.

Avisens redaktør Abdel-Bari Atwan er ikke i tvil om gruppas tilknytning til bin Laden, og omtaler den som al-Qaidas væpnede ving.

- De er en integrert del. Denne brigaden er definitivt tett knyttet til al-Qaida og representerer deres militære ving, sa Atwan tidligere i år.

NTB

<B>ITALIAS STATSMINISTER:</B> Silvio Berlusconi.