Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Berlusconi tordner mot kritikken

- Ingen er berettiget å belære italienerne om moral, mener EUs nye president, Silvio Berlusconi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foruten å være italias statsminister og landets rikeste, tok Silvio Berlusconi i går over presidentskapet i EU. Hvilket ikke har passert ubermerket i resten av Europa. Beskyldningene mot (og beskrivelsene av) Berlusconi er mange, frodige, og sjelden nådige.

Berlusconi, hyppig kalt «Gudfaren», har møtt massiv kritikk fra alle kanter. De fleste kritikerne spør spør seg om mannen har de moralske kvaliteter som skal til for å overta presidentskapet.

The Berliner Zeitung beskrev i går Berlusconi som en mann «vi ikke er villige til å ta i hånda». En fransk publikasjon kaller ham «en trussel mot Europa». Og det finnes de som går langt lenger i kritikken. Bare se hva Dagbladet.no skrev om saken

i går

Men Berlusconi har vært ute en het natt før, og sender kulene i retur. I en avisartikkel svarer han:

«For å si det høflig: Ingen skal komme her og lære en regjering som er valgt av det italienske folk om moral.»

I et radiointervju mandag, tordnet han mot den venstreinfluerte italienske presse, som han beskyldte for å være selve «inspiratoren» for kritikken i internasjonale presse.

Tidligere statsminister Massimo D´Alema mener, ifølge AP, at Berlusconis utspill er svært uheldige.

- Å eksportere interne feider på denne ubehøvlede måten, er neppe måten å vinne tilbake italias kredibilitet på, kommenterer han.

AVFEIER KRITIKK: Italias statsminister Silvio Berlusconi er i all sannhet en omstridt mann. Et av Berlusconis uttalte mål som EUs nye president er - ifølge AP - å gjenopprette det gode forholdet mellom Europa og USA.