Berlusconi vant begge tillitsavstemningene

Får beholde statsministerjobben.

SEIER: Den italienske statsministeren Silvio Berlusconi vant mistillitsavstemningen både i senatet og underhuset. Foto: Reuters
SEIER: Den italienske statsministeren Silvio Berlusconi vant mistillitsavstemningen både i senatet og underhuset. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var knyttet størst spenning til avstemningen i underhuset, som ville avgjøre om Berlusconi måtte gå av eller om han ble sittende med et syltynt flertall.

Men Berlusconi fikk støtte fra 314 representanter, mens 311 stemte for mistillitsforslaget.Til tross for seieren forblir fremtiden for Berlusconis sentrum-høyre-regjering usikker fordi hans marginale majoritet vil gjøre det vanskelig for ham å få gjennomslag i politiske avgjørelser, skriver Reuters.I voteringen i senatet tidligere i dag fikk Berlusconi en komfortabel seier. Der gikk 162 av de 308 stemmene i hans favør.

Tillitsvotumet avholdes som følge av at Berlusconis tidligere allierte Gianfranco Fini og om lag 40 andre parlamentarikere sluttet å støtte regjeringskoalisjonen tidligere i år.

Avhopperne sier de ikke lenger kan ha en statsminister som er innblandet i så mange sexskandaler og anklager om korrupsjon. De hevder Berlusconi ikke har klart å gjennomføre sentrum-høyre-plattformen regjeringen ble dannet på etter forrige valg, skriver NTB.

Dagen før avstemningen strakte Berlusconi ut en hånd til opposisjonen om nytt samarbeid, og statsministeren sa samtidig at det er galskap å felle regjeringen i dagens vanskelige økonomiske situasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer