Berlusconi vil stenge verdens finansmarkeder

Mens en global finansendring diskuteres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Finanskrisen fortsetter å ryste den globale økonomien. Kursfall over hele Europa, samt krise i Asia gjorde at det amerikanske markedet i dag traff det laveste nivået siden våren 2003.  

I helgen møtes G7-landene i Washington.

Landene, som innbefatter Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan, Storbritannia og USA skal diskutere den globale finanskrisen.

Italias statsminister Silvio Berlusconi mener det bør tas sikte på en global løsning på problemet, skriver Bloomberg.

- Løsningen på finanskrisen kan ikke være bare for ett land, eller bare for Europa, men må være global, sier han.

En av mulighetene kan være å stenge hele verdens finansmarkeder mens endringen pågår, foreslår Berlusconi.

- Mulighetene for å stenge markedet for en stund blir diskutert, sier Berlusconi, ifølge artikkelen, som er gjengitt på nyhetsnettstedet The Drugde Report.

Berlusconi ga ingen detaljer om hvilke økonomiske regler som måtte endres, men ifølge statsministeren har diskusjonene om en "ny Bretton Woods" pågått.

Bretten Woods-avtalen var den første økonomiske avtalen mellom flere land. Avtalen tok sikte på å stabilisere verdensøkonomien etter andre verdenskrig.

TALTE: Fra talerstolen på et kabinettmøte i den italienske regjeringen omtalte Silvio Berlusconi det globale finansmarkedet som fullt av frykt og panikk. Statsministeren mener en global løsning må til. Foto: Ciro De Luca, EPA
TALTE: Fra talerstolen på et kabinettmøte i den italienske regjeringen omtalte Silvio Berlusconi det globale finansmarkedet som fullt av frykt og panikk. Statsministeren mener en global løsning må til. Foto: Ciro De Luca, EPA Vis mer
Berlusconi vil stenge verdens finansmarkeder
TALTE: George Bush talte til det amerikanske folket tidligere i ettermiddag. Presidenten lovte amerikanerne at finanskrisen skal løses.