Berlusconis gale plan

Italias tidligere statsminister vurderer nå å stille i EU-valget. Fra Estland.

STILLER TIL VALG: Silvio Berlusconi gir tydeligvis aldri opp. Nå går ryktene om at han vil stille til valg fra Estland. Her fotografert da han deltok under innsettelsen av en ny leder til hovedkontoret til Forza Italia-partiet 19 September. Foto: ANGELO CARCONI/EPA
STILLER TIL VALG: Silvio Berlusconi gir tydeligvis aldri opp. Nå går ryktene om at han vil stille til valg fra Estland. Her fotografert da han deltok under innsettelsen av en ny leder til hovedkontoret til Forza Italia-partiet 19 September. Foto: ANGELO CARCONI/EPAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var Il Messaggero som først skrev om det avisen kaller Berlusconis gale plan. Han skal ha planer om å stille i valget til nytt EU-parlament fra Estland.

Berlusconi risikerer å miste plassen i senatet i Roma på grunn av en skattesvindeldom. Han hindres dessuten i å stille til valg i Italia fordi dommen er på over to år.

Hjelp fra rik venn Men EU-borgere kan stille i EU-valg fra andre medlemsland. Og Il Messaggero mener Berlusconi har en rik forretningsvenn i Estland som kan hjelpe med å få ham valgt.

Historien er plukket opp av andre italienske medier og har versert på en rekke nettsider i flere dager. Den er også gjengitt av EurActiv som følger EU-saker.

Rykter Ryktene skal ha sin opprinnelse fra den italienske nasjonalforsamlingens korridorer, men bekreftes ingen steder. Foreløpig er det kun Berlusconi selv som vet om fremtiden inneholder noe Baltikum-stunt.

(©NTB)