Berlusconis nye regjering godkjent

Den nye kabelen godkjent i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Italias konservative statsminister Silvio Berlusconi leverte avskjedssøknaden for sin gamle regjering på onsdag. Han gikk deretter i gang med å sette sammen en ny koalisjonsregjering.

I dag ble forslaget godkjent av president Carlo Azeglio Ciampi. Den nye regjeringen blir formelt innsatt klokka 16 i ettermiddag, melder nyhetsbyrået AP.

Det er ikke de helt store endringene Berlusconi har foretatt. Statsrådene for kommunikasjon, industri, helse og kultur er byttet ut, og som sin egen stedfortreder har Berlusconi valgt sin nære allierte Giulio Tremonti. Gianfranco Fini blir imidlertid værende i posten som utenriksminister, mens Domenico Siniscalco fortsetter som økonomiminister.

En regjeringsperiode i Italia varer i fem år. Berlusconis eks-regjering satt sammen i fire år - den lengste perioen én og samme regjering har styrt landet siden krigen.

Kabalen ble lagt om for å bygge en sterkere regjeringskoalisjon. Berlusconi har nå ett år på seg til å vinne popularitet og styrke Italias økonomi.

DANNET NY REGJERING: Statsminister Silvio Berlusconi. Foto: SCANPIX/EPA
DANNET NY REGJERING: Statsminister Silvio Berlusconi. Foto: SCANPIX/EPA Vis mer