Bernander evakuert styremøte

Kringkastingssjef John Bernander måtte rømme NRK-huset midt i et styremøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokka 13.03 gikk brannalarmen på Marienlyst. Akkurat da satt rundt 15 mennesker i NRK styrerom. Foruten det nye styret var også fem av NRK øverste direktører og kringkastingssjefen på møtet.

- Vi forlot rommet og gikk ned sammen og ut av bygget sammen med andre ansatte. Jeg kjente ingen røyklukt på innsiden av bygget, men da jeg kom ut kunne jeg tydelig kjenne røyklukten, sier Bernander til Dagbladet.no.

Han ble raskt informert om hva som hadde skjedde, og blir i ettermiddag holdt løpende oppdatert videre. Flere av NRKs sentrale systemer i Oslo er nede på grunn av brannen i hovedstrømforsyningsanlegget.

Taus beredskapskanal

Dagens styremøte ble ikke avlyst på grunn av brannen.

- Vi hadde ingen saker på dagsorden, men det var planlagt en omvisning for de nye styremedlemmene i TV-huset og NRK Opplevelser senere i dag. Vi stokket om på programmet og gjorde det først, sier programdirektør Kari Werner Øfsti til Dagbladet.no.

NRK P1, som er beredskapskanalen til myndighetene var taus i 10 minutter. En gjennomgang av sikkerhetsplanen som nå foretas for å finne ut om denne tida kunne vært kortere.

- Jeg er uansett glad for at det ikke var stille mer enn 10 minutter, sier Bernander.