Bernander slutter i NHO

Flytter tilbake Kristiansand for å lede Viking Heat Engines.

SLUTTER: John G. Bernander slutter som administrerende direktør i NHO og flytter hjem til Kristiansand for å drive selskapet Viking Heat Engines. Foto: Håkon Eikesdal
SLUTTER: John G. Bernander slutter som administrerende direktør i NHO og flytter hjem til Kristiansand for å drive selskapet Viking Heat Engines. Foto: Håkon EikesdalVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): John G. Bernander har sagt opp sin stilling som administrerende direktør i NHO for å bidra i videreutviklingen av selskapet Viking Heat Engines AS.

NHOs president Kristin Skogen Lund har nedsatt en ansettelseskomité som raskt vil starte rekrutteringsprosessen til Bernanders etterfølger, skriver NHO i en pressemelding.

Ingen etterlønn
- Bernander har en avtale om seks måneders oppsigelsestid og har ingen avtale om etterlønn. Jeg har forståelse for at han kan ønske å starte opp i sin nye virksomhet noe tidligere, og vi vil uansett sette mye inn på å ha klar hans etterfølger, eller en midlertidig løsning, så tidlig som mulig. Inntil dette blir avklart, ivaretar Bernander alle løpende oppgaver som tilligger hans jobb og ansvar som administrerende direktør i NHO, sier Kristin Skogen Lund.

Selv forteller Bernander at han ser fram til å jobbe med noe nytt.

- Jeg har gamle bekjente i Kristiansand, som driver med et prosjekt. De produserer en varmekraftmaskin, som nå står på trappene for markedet. Viking development group, heter det, sier 54-åringen til Dagbladet.

- Hva blir din oppgave der?

- Jeg skal være med å lede selskapet, og drive butikk på en innovativ måte, sier Bernander.

Han var kringkastingssjef i NRK fra 2001-2007, før Hans-Tore Bjerkaas gikk inn i stillingen, og han selv gikk videre til NHO.

- Du har vært kringkastingssjef tidligere, du går ikke av nå med tanke på å gjøre et comeback i NRK?

- Det var veldig gøy å være kringkastingssjef, og jeg ønsker den neste lykke til. Det er vel et år til den blir ledig. Men jeg skal ut og selge varmekraft, sier Bernander.

Velger butikk
- Da jeg kom til NHO for tre år siden, sa jeg at jeg gledet meg til å jobbe i veikrysset mellom politikk og butikk. Nå velger jeg butikk og ser frem til å være med å utvikle et spennende produkt videre. Etter et langt liv som ukependler er det også hyggelig å komme hjem igjen til Kristiansand, fortsetter John G. Bernander i pressemeldingen fra NHO.

Bernander blir engasjert gjennom sitt selskap, Tophdal AS, til å bistå med management og forretningsutvikling i Viking Development Group i Kristiansand. Han vil fra oppstart få et særskilt ansvar for å lede datterselskapet, Viking Heat Engines AS. Selskapet har utviklet en maskin for småskala elektrisitetsproduksjon basert på biomasse eller andre fornybare varmekilder.

Starter selskap
- Jeg vil få et hovedansvar for å føre dette produktet frem til kommersialisering. Jeg har blitt mer utålmodig med årene og som 55-åring er det morsomt å få starte et selskap med gamle venner, sier Bernander.

- Det er synd at John G. Bernander velger å forlate oss nå, men jeg har stor forståelse for at han ønsker å forfølge spennende muligheter i et globalt marked. Jeg vil takke Johnny for den endringskraft han har bidratt med inn i NHO. Vi er svært tilfredse med resultatene av arbeidet hans for organisasjonen og medlemmene, sier Kristin Skogen Lund.