Bernanke gjør ingen endringer i støttetiltak

Den amerikanske sentralbanken kutter ikke ned på støttekjøp av statsobligasjoner.

UENDRET: Sentralbanksjef Ben Bernanke velger å holde de månedlige obligasjonskjøpene uendret på 85 milliarder dollar i måneden. Foto: AP/CHARLES DHARAPAK/NTB SCANPIX
UENDRET: Sentralbanksjef Ben Bernanke velger å holde de månedlige obligasjonskjøpene uendret på 85 milliarder dollar i måneden. Foto: AP/CHARLES DHARAPAK/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentralbanksjef Ben Bernanke velger å holde de månedlige obligasjonskjøpene uendret på 85 milliarder dollar i måneden.

Analytikere hadde før onsdagens sentralbankmøte ventet at støttekjøpene kom til å bli redusert, selv om det var noe uenighet om hvor store kuttene kom til å bli.

Programmet med støttekjøp ble lansert i fjor og er et av mange stimuleringstiltak som ble iverksatt etter at finanskrisen brøt ut i 2008.

Den amerikanske sentralbanken ser samtidig for seg en noe mindre økonomisk vekst enn tidligere. Den spår en vekst i 2013 på 2-2,3 prosent, mot tidligere 2,3-2,6 prosent.

For 2014 er forventet vekst enda sterkere redusert til mellom 2,9 og 3,1 prosent, mot tidligere 3,0-3,5 prosent.

Sentralbanken sier den ikke ser for seg noen renteøkning før arbeidsløsheten er kommet ned til 6,5 prosent. I dag er arbeidsløsheten 7,3 prosent. Banken tar imidlertid forbehold om at inflasjonen ikke blir større enn 2,5 prosent.

(NTB)