Bernie (73) utfordrer Hillary Clinton i presidentkampen

Vil være demokratenes kandidat.

VIL BLI PRESIDENT: Den uavhengige senatoren Bernie Sanders kunngjør torsdag at han stiller opp som demokratisk presidentkandidat i konkurranse med Hillary Clinton. Foto: AFP PHOTO/NICHOLAS KAMM/FILES
VIL BLI PRESIDENT: Den uavhengige senatoren Bernie Sanders kunngjør torsdag at han stiller opp som demokratisk presidentkandidat i konkurranse med Hillary Clinton. Foto: AFP PHOTO/NICHOLAS KAMM/FILES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den uavhengige senatoren Bernie Sanders kunngjør torsdag at han stiller opp som demokratisk presidentkandidat i konkurranse med Hillary Clinton.

Det er en radiostasjon i Sanders' hjemstat Vermont som opplyser at den tidligere borgermesteren i Vermonts største by Burlington lanserer sitt kandidatur med en kort kunngjøring og et valgkampmøte denne uka.

Med Clinton som klar favoritt som Demokratenes kandidat ved valget i 2016 er det få andre demokrater som vurderer å ta opp kampen mot henne. Hun ligger 40-50 prosentpoeng foran alle andre mulige kandidater.

Foruten Sanders har bare Marylands tidligere guvernør Martin O'Malley vist interesse, mens senator Elizabeth Warren hittil har avvist appeller fra partiets venstrefløy om å stille.

73 år gamle Sanders er Kongressens eneste selverklærte sosialist og en uttalt beundrer av skandinavisk sosialdemokrati. I det daglige praktiske politiske arbeidet i Senatet samarbeider han med Demokratene.

Ved å stille ønsker han å presse Clinton til å gå inn for strengere regulering av Wall Street og et mer robust sosialt sikkerhetsnett, og han krever at hun tar standpunkt mot frihandelsavtalen over Stillehavet TPP, som han mener vil resultere i stort tap av amerikanske arbeidsplasser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.