Bernie-effekten: - Ikke sett et liknende partiprogram på over 50 år

Det demokratiske partiet har tatt flere skritt til venstre.

AKTIVISTER: USA er bitt av Bernie-basillen, hvert fall mange av de unge. Her en demonstrant i Philadelphias gater. Foto: Andy Katz/Pacific Press/NTB scanpix
AKTIVISTER: USA er bitt av Bernie-basillen, hvert fall mange av de unge. Her en demonstrant i Philadelphias gater. Foto: Andy Katz/Pacific Press/NTB scanpix Vis mer
Publisert

PHILADELPHIA (Dagbladet): I gatene demonstrerer folk mot oljeutvinning, kapitalisme og rettssystemet. Mange radikalere har i årtier følt seg oversett i relativt konservative USA.

I løpet av det siste året har imidlertid mange av dem funnet en ideologisk leder som overraskende nok har tatt seg til toppen av Det demokratiske partiet. Bernie Sanders kjempet en svært lang og tøff nominasjonskamp mot sentrumsorienterte Hillary Clinton.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer