Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bernie Sanders-fans kastet ut av Tinder på grunn av upassende meldinger

«Do you feel the bern?»

MØTTE VELGERNE: To kvinner fra Iowa og New Jersey er nemlig kastet ut av Tinder fordi de har brukt det til å promotere den demokratiske kandidaten Bernie Sanders. Bildet viser Sanders på et valgkampstevne i januar, og kvinnen på bildet er ikke relatert til saken. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
MØTTE VELGERNE: To kvinner fra Iowa og New Jersey er nemlig kastet ut av Tinder fordi de har brukt det til å promotere den demokratiske kandidaten Bernie Sanders. Bildet viser Sanders på et valgkampstevne i januar, og kvinnen på bildet er ikke relatert til saken. Foto: Joe Raedle/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kampen om å bli presidentkandidat for henholdsvis Demokratene og Republikanerne tetner seg til, og de respektive tilhengerne tar i bruk stadig nye knep for å sikre seieren for sin favoritt.

Den siste nyvinningen i så måte er å bruke dating-tjenesten Tinder for å rekruttere velgere. Noe Tinder tydeligvis ikke er spesielt fornøyd med.

To kvinner fra Iowa og New Jersey er nemlig kastet ut av Tinder fordi de har brukt det til å promotere den demokratiske kandidaten Bernie Sanders, skriver Reuters.

Kvinnen fra New Jersey forteller til nyhetsbyrået at hun pleide å sende følgende melding til sine matcher:

«Do you feel the bern?»

Forsøkte å overtale Meldingen - som spiller på ett av slagordene til Bernie Sanders - ble etterfulgt av en oppfordring om å sende en tekstmelding til en tjeneste som gir oppdateringer fra valgkampen til Sanders.

Kvinnen forteller at hun ikke har kunnet logge seg på Tinder siden torsdag. Den andre kvinnen brukte tjenesten til å vippe velgere i Sanders' favør:

- Jeg snakket med mellom 50 og 100 personer. Jeg spurte dem om de kom til å stemme, og hvis de sa at de enten ikke skulle stemme, eller satt på gjerdet, så forsøkte jeg å overtale dem til å stemme, forteller hun til Reuters.

Svært jevnt En ny meningsmåling viser at selv slike type kampanjer kan være viktig. Det er nemlig nå et svært jevnt løp mellom Hillary Clinton og Bernie Sanders, som begge kjemper om å bli Demokratenes presidentkandidat.

I en landsdekkende måling gjort av Quinnipiac University etter nominasjonsmøtene i Iowa tidligere i uken, ligger Sanders kun 2 prosentpoeng bak Clinton, skriver NTB.

Mens Clinton, USAs tidligere utenriksminister, får 44 prosents oppslutning, får Sanders, som er senator fra Vermont, 42 prosent.

Det er en drastisk endring siden 22. desember da resultatet var 61 prosent for Clinton og 30 for Sanders. Clinton vant nominasjonen i Iowa med en hårsbredd på 0,2 prosentpoeng over Sanders.

Kjent fenomen De to kvinnene som ble kastet ut av Tinder er ikke alene om å bruke Tinder for å gi Sanders et lite dytt i valget.

På Facebook finnes det blant annet en gruppe ved navn «Bernie Sanders Dank Tinder Convos», som har 782 medlemmer.

Men ifølge nyhetsbyrået, så er effekten diskuterbar. Flere har rapportert inn kvinnene til Tinder fordi de tror at det er roboter som sender dem spam, mens andre har sendt det enkle svaret «Trump2016».