FRAMGANG:  Bernie Sanders har nå større oppslutning enn Hillary Clinton i New Hampshire, viser en fersk meningsmåling. Foto:  REUTERS/Jim Young
FRAMGANG: Bernie Sanders har nå større oppslutning enn Hillary Clinton i New Hampshire, viser en fersk meningsmåling. Foto: REUTERS/Jim YoungVis mer

Bernie Sanders går forbi Clinton på måling

I New Hampshire.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bernie Sanders har nå større oppslutning enn Hillary Clinton i New Hampshire, viser en fersk meningsmåling.

44 prosent av de spurte i nøkkelstaten mener at demokratene bør stille med den uavhengige senatoren fra Vermont som kandidat, mens 37 prosent holder en knapp på den tidligere førstedamen og utenriksministeren.

Det er første gang at Hillary Clinton må se seg slått i en slik meningsmåling siden hun kunngjorde sitt kandidatur i juni.

Demokratisk sosialist Sanders betegner seg selv som en demokratisk sosialist, og han har samlet store folkemengder under valgkampmøter den siste tiden.

Søndag fylte 28.000 mennesker et fotballstadion i Portland, for å høre Sanders snakke om økende skille mellom fattig og rik og beskrive hvordan stadig flere i arbeider- og middelklassen sliter for få endene til å møtes.

Dagen etter møtte nesten like mange opp for å lytte til ham i Los Angeles, og ingen av de øvrige kandidatene har vært i nærheten av å samle like mange tilhørere i valgkampen.

Clinton-forsprang Hillary Clinton sliter med å skape begeistring, og mange amerikanere er dypt skeptiske til den tidligere førstedamen.

Meningsmålinger foretatt blant demokrater på landsbasis viser likevel at hun fortsatt har et klart forsprang.

Ifølge nettstedet RealClearPolitics, som har sammenstilt de mange meningsmålingene, mener rundt 55 prosent av demokratene at partiet bør stille med Clinton som kandidat, mens 35 prosent mener at Sanders er den beste.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram