Bernie Sanders la finstasen hjemme

Senatoren gikk for en tilbakelent stil under innsettelsesseremonien. Det har ikke gått upåaktet hen.

PRAKTISK KLEDD: Tidligere presidentkandidat var ikke like formelt kledd som de andre gjestene da president Joe Biden avsa eden. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB
PRAKTISK KLEDD: Tidligere presidentkandidat var ikke like formelt kledd som de andre gjestene da president Joe Biden avsa eden. Foto: Brendan Smialowski / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Joseph «Joe» Robinette Biden Jr. (78) er tatt i ed som USAs president.

Rett før klokka 17.50 norsk tid la han hånda på bibelen og avsa eden, før han inntok talerstolen.

De tidligere presidentene Bill Clinton, Barack Obama og George W. Bush var til stede under seremonien. Det samme var tidligere presidentkandidat for Demokratene, Bernie Sanders. Det har mange bitt seg merke i.

For der presidentparet og visepresidentparet var ulastelig antrukket i formelle klær signert amerikanske designere, overvar Bernie Sanders innsettelsen iført svært praktisk bekledning - en tykk militærgrønn parkas fra Vermont-baserte Burton og mønstrete strikkevotter.

Klær fra hjemstaten

Kort tid etter at de første bildene av senatorens bekledning ble vist, florerte memesene på Twitter. Mange kommer med humoristriske bemerkninger på den uhøytidelige stilen.

- Senatoren fra Vermont så mer ut som en fyr som skal måke oppkjørselen, hente en pakke på postkontoret eller sette seg inn i Subaruen sin for å dra på butikken, skriver magasinet The Cut.

Ifølge Vogue har Sanders brukt både jakka og vottene i flere offisielle sammenhenger det siste året. Vottene er laget av Jen Ellis, en lærer fra senatorens hjemstat, som skal ha laget dem av gamle ullgensere. Hun ga Sanders vottene for et par år siden, og han skal ha brukt dem flere ganger under valgkampen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer