Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bernie Sanders seirer i tre ny delstater

Vinner klart i Demokratenes nominasjonsrunder i delstatene Alaska, Washington og Hawaai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed ser senatoren fra Vermont ut til å ta igjen noe av det store forspranget Hillary Clinton har i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat.

Prognosene til både nyhetsbyrået AP og TV-kanalen MSNBC viser at Sanders vinner i delstaten Washington, hvor 101 delegater skal fordeles. Når 31 prosent av stemmene er talt opp ligger Sanders an til å få 76 prosent av stemmene, mens Hillary Clinton har 24 prosents oppslutning.

Fra før er det klart at Sanders vinner i kveldens nominasjonsvalg i Alaska. 16 delegater skal fordeles i delstaten, og Sanders ser ut til å ta 79 prosent av stemmene.

Bernie Sanders tar også en soleklar seier i Hawaii.

Hillary Clinton leder klart sammenlagt i nominasjonsvalgkampen. Så langt har hun støtte fra 1.228 delegater til landsmøtet, mens Bernie Sanders har 947. Et stort antall såkalte superdelegater har også uttrykt støtte til Clinton, men disse har ikke bundet seg til én kandidat.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart