Berntsen må ha trøye 22

ULLEVAAL (Dagbladet): Tommy Berntsen (28) er ingen kravstor mann. Han sa fra seg millioninntekter da han forlot Tyskland til fordel for Lyn. Men én ting krevde han: Å få trøye nummer 22.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er drakta mi, smiler Tommy Berntsen.

- Det var i den drakta jeg ble oppdaget, og jeg har bare opplevd oppturer med nummer 22 på ryggen.

Og Oslo-gutten trengte saktens noen oppmuntringer etter et tøft år i Tyskland - hvor skader, fire trenere på ett år og bare tre bundesligakamper for Eintracht Frankfurt gjorde tilværelsen lite lystig.

- Familien likte seg heller ikke i Tyskland, sier Tommy.

Kona Jane venter parets andre barn i juni, og det gjorde valget om å flytte hjem igjen enkelt. Selv om det blir litt færre nuller å holde orden på på bankkontoen i Norge enn i Tyskland.

- Jeg hadde to og et halvt år igjen av kontrakten i Tyskland, og kunne blitt rik mens jeg satt og råtnet på benken. Men det er bedre å spille fotball enn å tjene masse penger, mener Tommy Berntsen.

Nummer 3

I Lyn ble han først tildelt trøye nummer tre.

Og sa bastant nei.

- Det er få gode spillere med nummer 3.

Berntsen krevde - og fikk - trøye nummer 22.

Historien om hans maniske forhold til denne drakta startet egentlig ved en tilfeldighet:

Som lovende junior i Vålerenga ble han satt på dør. Han ringte rundt til flere klubber, og endte opp i Lørenskog.

I trøye nummer fire. Den gangen lagene fortsatt spilte med 1 til 11 på ryggen.

Nummer 40

Så havnet han i Skjetten, hvor nummer fire var opptatt.

Da gikk han for to 2-tall isteden. Så ble han plukket opp av LSK, hvor han i tre sesonger med nummer 22 på ryggen var så god at han ble landslagsaktuell og proff i tyske Eintracht Frankfurt.

Med nummer 40 på ryggen...

- Der var jeg så langt nede på plukkelista at jeg ikke hadde annet valg enn å ta den drakta jeg ble tildelt, sier Berntsen.

Og når man ser tilbake på hvordan Tysklands-oppholdet gikk, er det lett å forstå at han ville ha sitt gamle nummer da han kom hjem til Norge.

Og siden har alt vært en eneste stor opptur igjen:

1- 6 tap...

Lyn er serieleder og står etter to serierunder fortsatt med 0 baklengs.

I midtforsvaret er Tommy Berntsen og hans danske makker Steven Lustü konger. Etter 2- 0 seieren over LSK sist søndag fikk begge plass på Ukas lag i Dagbladet.

Men Tommy Berntsen tar ikke av av den grunn.

Han er overbevist om at Lyn ikke står på topp etter 26 serierunder, og han mener det vil være en bombe om serieleder Lyn slår bunnlaget Rosenborg på Lerkendal søndag.

- Vi kan fort få 0- 5 på Lerkendal. Vi er ikke bedre enn at samtlige må yte 100 prosent, og RBK er pisket til å vinne etter den svake starten de har hatt. Tommy har sjøl fæle minner fra Trondheim.

- Med LSK i 1998 var jeg med å tape 1- 6 på Lerkendal. Vi lå under 0- 5 etter 25 minutter. Da hadde jeg mest lyst til å spa, smiler midtstopperen.

STOPPER ALT? Tommy Berntsen er tilbake i Norge i kjempeslag, og danner Norges kanskje beste stopperpar sammen med Steven «Psycho» Lustü.