Berntsen ringte Huitfeldt

I kveld ringte Ap-veteran Thorbjørn Berntsen til tidligere AUF-leder Anniken Huitfeldts telefonsvarer. Hun ville ringe ham tilbake senere på kvelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han ringte akkurat da jeg holdt på å legge barnet mitt, så jeg fikk ikke tatt telefonen. Jeg skal ringe ham tilbake senere i kveld, sier Anniken Huitfeldt til NTB fredag kveld.

Det lykkes ikke NTB å komme i kontakt med Berntsen.

- Dum uttalelse

Partiveteran Thorbjørn Berntsen har fått kraftige reaksjoner etter at han på et journalistmøte onsdag sa: -At noen har truet seg til å danse med Anniken Huitfeldt på et fylkespartimøte - den personen må ha vært jævla full, for å si det sånn.

Flere partikolleger har oppfordret Berntsen til å beklage uttalelsen overfor Huitfeldt. Nå har han kontaktet henne og vil dermed trolig forklare hva han egentlig mente med utsagnet.

Til Dagbladet sier han at det aldri var meningen å fornærme Huitfeldt. Men Berntsen er samtidig selv fornærmet fordi hun stempler trofaste partislitere som et gubbevelde.

Aps partisekretær Martin Kolberg mener Thorbjørn Berntsens uttalelse er dum og burde vært usagt, men han er ikke redd for at likestillingsbråket vil gi Ap enda lavere oppslutning:

- Vi kan ikke utelukke at oppslutningen fortsatt vil gå ned, men jeg har godt håp om at den vil stabilisere seg og gradvis gå opp igjen, sier Kolberg til NTB.

Alt skader

Kolberg vil ikke overdrive betydningen av partiets «gubbedebatt», men mener at all uro kan skade partiet.

Arbeiderpartiet fortsetter å rase nedover på meningsmålingene, samtidig som den interne uroen i partiet fortsetter. I en meningsmåling i Nationen fredag får Ap 17,2 prosents oppslutning, det samme som SV. Det er første gang de to partiene er jevnstore.

- Grunnleggende sett er denne meningsmålingen en videreføring av valgresultatet, men intern uro i partiet kommer oppå det og fungerer forsterkende på effekten, sier Kolberg.

- Likestillingsparti

Huitfeldt håper ikke Aps ras på meningsmålingene har sammenheng med at Ap har mistet troverdighet i likestillingsspørsmål.

- Jeg mener Ap fortsatt er det beste likestillingspartiet. Det jeg håper, er at denne saken fører til at de som sitter rundt omkring i kommunestyrene spør de unge jentene hva som skal til for at de tar en periode til, de som sitter i timelange møter for å ha noe de skulle ha sagt. Jeg har fått reaksjoner fra veldig mange i andre partier som sier at det er akkurat det samme der, sier hun.

Tidligere Ap-statsråd Grete Faremo mener Berntsens uttalelser om Huitfeldt er skivebom, og er glad for de sterke reaksjonene mot Ap-veteranen.

- Jeg var jo rystet over Bjarne Håkon Hanssen også. Men det gode med det, er at de er arrestert øyeblikkelig, sier hun til NTB.

(ntb)

Thorbjørn Berntsen prøvde å ringe Anniken Huitfeldt i kveld.<br>Foto: SCANPIX
<B>Anniken Huitfeldt</B> skulle ringe Thorbjørn tilbake i løpet av kvelden.<br>Foto: SCANPIX